Supermarkteigenaar Wirner van Aanholt ontvangt het keurmerk uit handen van wethouder Attie Mage en Bram de Jong
Supermarkteigenaar Wirner van Aanholt ontvangt het keurmerk uit handen van wethouder Attie Mage en Bram de Jong Hannie Visser-Kieboom

Super Supermarkt Keurmerk voor Jumbo Piazza Centrum Gorinchem

6 november 2023 om 09:54 Zakelijk

GORINCHEM Jumbo Piazza Centrum Gorinchem ontving vrijdag uit handen van Bram de Jong, voorzitter van de brancheorganisatie Vakcentrum levensmiddelen het Super Supermarkt Keurmerk. Wethouder Attie Mager was daarbij aanwezig en feliciteerde de ondernemer met deze bijzondere prestatie. 

Van de circa 5000 supermarkten in Nederland hebben zo’n 260 het Super Supermarkt Keurmerk ontvangen. Deze wordt uitgereikt aan supermarkten die voldoen aan een aantal criteria, zoals lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, slimme logistiek, veilige omgeving en bewuste afvalreductie. Van Aanholt runt sinds twee jaar de Jumbo in het Piazzacentrum en wist in die korte tijd het keurmerk te bemachtigen. Het keurmerk zelf bestaat inmiddels tien jaar en wordt uitgereikt aan zelfstandige ondernemers. ,,Het gaat altijd om het totaalbeeld”, zo vertelt Bram de Jong van het Vakcentrum. Supermarkten worden iedere twee herkeurd voor behoud van hete keurmerk. 


De lokale betrokkenheid komt onder andere naar voren door de voetbalplaatjesactie van de Jumbo voor de 125-jarige voetbalvereniging Unitas. De actie loopt nog tot en met 19 december. Een andere lokale actie is de verkoop van de enige, echte Bliekenwafel (erg lekker!) bij de Jumbo. ,,Je krijgt het keurmerk niet zomaar, je moet als ondernemer intrinsiek gemotiveerd zijn.” Ander voorbeeld dat past binnen het keurmerk is de zorg voor het personeel. Zo werd recent de kantine heringericht. De Jumbo doet ook aan sponsoring, zoals het timmerdorp en de drakenbootrace.

Het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) is het keurmerk voor zelfstandig supermarktondernemers die zich onderscheiden door hun extra inzet voor de leefbaarheid in en rondom hun winkel. Ondernemers die het keurmerk behalen zijn innovatief en controleerbaar bezig met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie het Vakcentrum in samenwerking met kennisinstituut TNO. Supermarkten die het keurmerk behalen zijn echte koplopers op het gebied van lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap.

De Bliekenwafel van Jumbo Gorinchem
Het bordje met keurmerk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie