Afbeelding
RIVM

Verspreiding coronavirus in regio blijft beperkt; 190 nieuwe meldingen in Nederland

Zorg Dossier coronavirus

GORINCHEM Het RIVM meldt dat per 13 maart zijn 190 nieuwe mensen positief getest op covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 804. Van de bevestigde personen werken er 179 in de zorg; zij worden vaker dan andere groepen getest. 

In de regio zijn er geen gevallen meer bijgekomen, althans niet ten noorden van de Merwede. Tot nu toe gaat het na het geïsoleerde geval in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem waar het allemaal mee begoin om 5 personen in Hardinxveld-Giessendam, waarvan het overgrote deel inmiddels weer genezen is. Aan de overkant van de rivier blijven de aantallen echter langzaam maar zeker doorgroeien. De teller in de gemeente Altena staat nu namelijk op 8, een plus van 3 ten opzichte van een dag eerder.

Er zijn in Nederland sinds gisteren 5 nieuwe patiënten overleden aan COVID-19. Dit betrof allen oudere patiënten met onderliggend lijden. In totaal zijn er nu 10 mensen gestorven aan de ziekte. In totaal zijn 115 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Volg de ontwikkelingen van minuut tot minuut in ons liveblog

advertentie