Afbeelding
Mike Raanhuis

Opening Gastenhuis Gorinchem voor mensen met dementie

5 februari 2022 om 18:54 Zorg

GORINCHEM Zaterdagochtend werd in het bijzijn van de wethouders Van Doesburg en Van de Geest Gastenhuis Gorinchem geopend. Daarnaast waren circa 40 personen aanwezig die nauw betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van dit ‘dementievriendelijke’ initiatief in Gorinchem.

Gastenhuis Gorinchem biedt twee afzonderlijke huizen, die ieder een kleinschalig thuis gaan bieden aan circa 22 mensen met dementie, in een huiselijke en open setting. Er zijn in ieder huis twee appartementen voor (echt)paren. Bijzonder is dat het huis geleid gaat worden door echtpaar Annemieke en Ronald Roeleveld Zij wonen er vlakbij, kennen de wijk en stad goed en hebben een gedegen zorgachtergrond.

Daardoor kunnen zij, samen met hun twee verse teams van elk zo’n 20 medewerkers, een zeer persoonlijke begeleiding bieden.

Vrijheid en eigen regie staan voorop in het concept van het Gastenhuis. Bewoners kunnen gewoon de deur uit voor een ommetje, bezoek, of boodschap en hun dierbaren kunnen ook op elk gewenst moment komen en gaan. Bewoners richten hun eigen appartement in zoals ze willen, en bepalen zelf met wie ze omgaan, waar ze wel of niet aan deelnemen en hoe laat ze naar bed gaan. Bewoners die wel eens verdwalen, krijgen een gps-tracker mee, zodat we zien waar ze zijn, en ze even kunnen oppikken als ze de weg terug niet vinden.

Dat dit concept goed werkt, blijkt uit de zeer hoge klanttevredenheid. De 18 reeds operationele vestigingen scoren een 9,1 op ZorgkaartNederland uit 165 waarderingen. Dit patiëntenplatform heeft ons voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de top 10 van best gewaardeerde verpleeghuizen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie