Sephan Glerum vergelijkt het hebben van balans in je leven met een stok:
Sephan Glerum vergelijkt het hebben van balans in je leven met een stok: Privé

Balanskracht in Gorinchem biedt persoonlijke coaching: samen werken aan balans

18 februari 2021 om 12:30 Advertorial_1

GORINCHEM Wie behoefte heeft aan meer balans in zijn of haar leven of aan een luisterend oor, kan terecht bij Stephan Glerum. Met zijn bedrijf Balanskracht in Gorinchem biedt hij persoonlijke coaching.

door Eline Lohman

Veel mensen hebben het momenteel mentaal best zwaar door de coronaperikelen, merkt Stephan. ,,Er is weinig perspectief voor mensen – ondernemers verkeren in zwaar weer, mensen hebben het thuis zwaar en er zijn mensen die misschien wel te maken hebben met bepaalde trauma’s. Voor dat mentale aspect is naar mijn mening niet zoveel aandacht. De wachttijd voor een psycholoog is best lang en natuurlijk zijn er nog allerlei andere mogelijkheden, zoals naar de huisarts of een vertrouwenspersoon gaan, maar ik kan vanuit mijn ervaring en studie helpen als coach, binnen en buiten de coronatijd. Je hoeft niet altijd gelijk naar een huisarts of psycholoog wanneer je mentaal ergens mee zit. Er zijn kortere wegen om praktische hulp te krijgen.”


Basisprogramma
Die praktische hulp bestaat bij Balanskracht uit een basisprogramma van vier sessies, waarin Stephan mensen helpt om sterker in het leven te staan. De eerste sessie is een anderhalf uur durende kennismaking waarin mensen in alle rust hun verhaal kunnen doen, waarna het inzicht er is in welke uitdaging er voor iemand ligt. Dat kan van alles zijn, volgens Stephan.


Patronen doorbreken
,,Er zijn mensen die bepaalde patronen willen doorbreken, die energie willen opdoen of die aan alleen een luisterend oor al genoeg hebben. Voor veel mensen is voor dat laatste geen ruimte. Maar het gaat niet alleen om dat luisterende oor: je moet wel de ambitie hebben om zaken te veranderen, om niet in dezelfde valkuilen te vallen. Ik kan daarbij tips en handvatten geven. Wie na dit basisprogramma behoefte heeft aan een verdiepingsprogramma in een bepaalde richting, kan hier met mij nieuwe afspraken over maken.”


Laagdrempelig
Stephan is recent begonnen met zijn bedrijf. ,,Ik wil graag mensen helpen in een periode waarin veranderen de enige constante is. Op een laagdrempelige manier, precies hoe iemand dit zelf wil. Het kan gaan om gesprekken bij mij of bij diegene thuis, om een online meeting, om wandelsessies of om een sportsessie dwars door de stad heen. Het is maar net waar iemand zich prettig bij voelt. Ik ga samen met iemand aan de slag met het vergroten van de zelfsturing in relatie tot verandering en de persoonlijke wens of ambitie. Samen werken we toe naar meer balans, positief gedrag en vertrouwen.” De Gorcumer vergelijkt het hebben van balans in je leven met een stok: alleen door de stok continu te bewegen, creëer je een balans.

Misvatting
Maar hij wil ook even een misvatting de wereld uit hebben: de perfecte balans bestaat volgens Stephan niet. ,,Je kunt alleen in balans zijn door aldoor te bewegen. Je kunt niet altijd helemaal stabiel zijn in het leven, je zult steeds moeten werken aan wat jou in balans houdt.”


Website
Meer informatie kan gevonden worden op de website van Balanskracht, mijnbalanskracht.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie