Elize met het gouden schoentje.
Elize met het gouden schoentje. Eline Lohman

Nieuwe naam en locatie voor Goud Advocaten

26 augustus 2020 om 14:28 Zakelijk

GORINCHEM Een nieuwe naam, een nieuw pand, een tienjarig jubileum: het is ondanks corona een feestelijke tijd bij Goud Advocaten aan de Touwbaan in Gorinchem.

Door Eline Lohman

Elize van Veen roept al vanaf haar elfde dat zij advocaat wil worden. Zo gezegd, zo gedaan. 17 jaar is zij al advocaat. Eerst werkte ze bij een groot advocatenkantoor, toen het begon te kriebelen. ,,Ik kom uit een ondernemersfamilie en besloot in mijn eentje het avontuur aan te gaan door voor mezelf te beginnen als advocaat. Ik ben begonnen met vijf dossiers onder mijn arm. Dat is nu precies tien jaar geleden. Het kantoor heette eerst Putters Advocaten, maar het was tijd voor een nieuwe naam en voor een nieuw pand.”

Die nieuwe naam werd Goud Advocaten en het nieuwe pand is een locatie naast het Gorcumse station geworden, goed bereikbaar voor mensen. ,,We noemen het ook wel gekscherend ‘de Zuid-as van Gorinchem’, met een knipoog naar de serie Suits. We hadden al goud in handen, maar nu zijn we ook daadwerkelijk Goud Advocaten.” Elize wijst naar een klein, gouden schoentje dat zij en haar zussen hebben gedragen en dat nu onder haar toga op het kantoor prijkt.

Om dat gouden moment te vieren, stond al een groot openingsfeest gepland voor in mei. Corona gooide roet in het eten, maar Elize en haar team – toevallig bestaande uit allemaal vrouwen: Hellen, Anne Jo, Saïdjah, Netty en Daisy – besloten op alternatieve wijze te vieren dat de naam en de locatie veranderd zijn. Op een speelse manier, want ook al nemen de medewerkers het werk dat zij doen uiterst serieus, tijd voor een grapje en wat luchtigheid is er altijd. 

Elize: ,,We hebben op een bijzondere manier de nieuwe naam van ons kantoor gelanceerd. We zijn langsgegaan bij alle 250 genodigden, om een fles gouden prosecco verpakt in een goudstaaf te brengen in een gouden doos. Zo konden mensen proosten op onze nieuwe naam. Er zat een brief bij met een stappenplan voor de festiviteiten. Daarin stond ook een link naar een filmpje dat wij speciaal gemaakt hebben, in plaats van het openingsfeest. In dat filmpje komt de speech aan bod die ik had willen houden op dat feest. Het was echt een succes: op 13 juli ging het filmpje online en al snel was het meer dan 24.000 keer bekeken.”

Ook het logo is vernieuwd, wijst Elize naar een banner, waarop ook een sportieve dame te zien is. ,,Wij zijn allemaal sportief en vinden het mooi om dit uit te dragen. Dat is ook terug te zien in het filmpje. Wie de wedstrijd wint, wordt bij de start bepaald. Winnen lukt niet met alleen geluk of talent, maar met een goede voorbereiding en hard werken. Ik ben erg blij dat na tien jaar keihard werken – ondernemen is topsport! – alles samengevallen is: het pand, de goede balans in het team. Daarom kwam ik ook op de naam Goud Advocaten, doordat ik aan die winst dacht. Je wint niet alleen in de rechtbank, maar ook als je twee partijen met elkaar in verbinding brengt. Alles is mensenwerk. Wij streven een vloeiende beweging in communicatie tussen partijen na. Bij familierecht, arbeidsrecht, ondernemersrecht en bij contractrecht. Dat streven blijven wij doorzetten, ook al zijn de naam en locatie van ons kantoor veranderd. We gaan met frisse moed verder!”

advertentie
advertentie