Afbeelding
Fleur van Benten

#WijzijnGorinchem: Fleur van Benten (21) – journalist

16 augustus 2022 om 09:38 Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie woont er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Fleur van Benten (21) – journalist. 

,,Afgelopen anderhalf jaar heb ik met liefde de rubriek #WijzijnGorinchem geschreven. Dat was echt ontzettend bijzonder om te doen. Ik heb heel veel mensen mogen ontmoeten die ik anders misschien nooit tegen was gekomen. De enige eis was dat de geïnterviewde in Gorinchem woonde. Aan het eind van elk interview vroeg ik of degene die ik sprak nog iemand anders kende die mee zou willen doen. Op die manier kwam ik steeds een stapje verder en ontstond er soms een heel spoor! Ik heb altijd al heel veel interesse gehad in de verhalen van anderen. Dat ik met mensen mocht kletsen om hun verhalen te leren, was een supergave ervaring. 

#WijzijnGorinchem was ook een beetje mijn kindje

PERFECTE PLEK Tot mijn dertiende heb ik in Sleeuwijk gewoond, daarna verhuisde ik naar Gorinchem. Dat was even wennen, maar langzaam maar zeker voelde ik me er helemaal thuis. Ik woonde in het centrum en ik heb het gevoel dat dat de perfecte plek was om mijn pubertijd door te brengen. Zeker omdat de winkelstraat, de Grote Markt en Buiten de Waterpoort gewoon om de hoek waren. Sinds februari woon ik in Amersfoort. Dat is ook een enorm leuke stad, maar wel heel anders. Gelukkig kom ik eens in de zoveel tijd nog in Gorinchem als ik bij mijn ouders op visite ga of met vriendinnen afspreek. 

Ik studeer journalistiek en moet dit jaar stagelopen. Daardoor heb ik helaas geen tijd meer om naar Gorinchem te reizen voor de rubriek. Ergens is het jammer, want #WijzijnGorinchem was ook een beetje mijn kindje. Maar ik heb er wel zin in om weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik wil graag alle lieve kandidaten bedanken voor de gezelligheid en openheid. En natuurlijk De Stad Gorinchem voor de mooie kans. En wees maar niet bang, de rubriek gaat gewoon door met een andere schrijver!”

Lijkt het je leuk om ook mee te doen? Stuur dan een mailtje naar: stad.gorinchem@bdu.nl.

Afbeelding
advertentie
advertentie