Bij de officiele opening waren geen andere gasten uitgenodigd vanwege de geldende coronamaatregelen
Bij de officiele opening waren geen andere gasten uitgenodigd vanwege de geldende coronamaatregelen Jan Noorlandt

Niet uitnodigen Eva Dansen voor opening station Gorinchem was geen boze opzet

19 maart 2022 om 09:49 Politiek

GORINCHEM Wethouder Joost van der Geest heeft geen bemoeienis gehad met het niet uitnodigen van SP raadslid Eva Dansen bij de officiële opening van het vernieuwde Merwede Lingelijn station in Gorinchem. Het evenement werd door ProRail voorbereid en vanwege de geldende coronamaatregelen besloot zij verder geen anderen uit te nodigen.

Dansen schreef 9 maart een bijtend briefje over het missen van de officiële opening van het vernieuwde station. Ze verweet daarin wethouder Joost van der Geest dat hij politiek gewin op het oog had met de opening en het niet uitnodigen van Eva Dansen. Door het niet uitnodigen van anderen zou hij zelfs bijdrage aan een verziekte sfeer in Gorinchemse politiek, zo stelde het SP raadslid.


VIDEO In de beantwoording schrijft het college dat de organisatie van het evenement in handen was van ProRail die een uitgebreide gastenlijst had opgesteld met enkele voormalige wethouders zoals Eva Dansen, Marcel Doodkorte, Hans Freije en Trix van der Torren. Uiteindelijk koos ProRail om het evenement af te gelasten en te vervangen door een video vanwege de toen geldende coronamaatregelen. ,,Geen van deze beoogde genodigden is daardoor uitgenodigd. Alleen de gedeputeerde verkeer en vervoer van de provincie Zuid-Holland, de regio directeur Pro Rail en wethouder mobiliteit werd gevraagd om een symbolische openingshandeling te verrichten met een speciale rol voor de voorzitter van het Gehandicapten Platform.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie