Uiteindelijk was een doelpunt voldoende voor Unitas (zaterdag).
Uiteindelijk was een doelpunt voldoende voor Unitas (zaterdag). Theo Bos

Unitas (zaterdag) heeft aan een doelpunt genoeg voor volle buit

4 februari 2023 om 23:45 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft zaterdag met 1-0 gewonnen van Asperen. ,,We hebben een paar goede kansen laten liggen, maar uiteindelijk zijn wij niet echt in de problemen gekomen’’, aldus Unitas-trainer Othman Bouchaten, die daarnaast zeer lovend was over de arbitrage van de wedstrijd.

Unitas (zaterdag) - Asperen 1-0
1-0 Shaquille Codrington 24’

Aan het begin van de wedstrijd kreeg Unitas een strafschop toegekend. Tesfalem Tekle Tinsue miste deze echter waardoor het 0-0 bleef. De thuisploeg bleef daarna domineren en in de 24ste minuut schoot Shaquille Codrington raak voor Unitas. Tot aan het rustsignaal kwam de thuisploeg vervolgens niet meer in gevaar.

In de tweede helft liet Unitas de bal meer aan Asperen. ,,De bezoekers creëerden echter weinig kansen en de 2-0 zou eerder vallen dan de 1-1.’’ Voornamelijk de doelman van Asperen zorgde ervoor dat de schade voor zijn team niet groter werd.

Door de overwinning staat Unitas derde in de 4e klasse E. Volgende week speelt het elftal van Bouchaten uit tegen Lekvogels, de huidige nummer negen, in Lexmond.