Bij Extrarunners kun je terecht met al je vragen over hardlopen en alles wat daar mee te maken heeft.
Bij Extrarunners kun je terecht met al je vragen over hardlopen en alles wat daar mee te maken heeft. Privé
Kom bij de club

Nieuwe hardloopcursus bij Extrarunners Gorinchem

1 maart 2022 om 09:36 Atletiek

GORINCHEM Extrarunners Gorinchem is de hardloopgroep van Gorinchem. Het motto van de Extrarunners is niet voor niets ‘Hol voor de lol’, want plezier staat voorop. Op 5 maart begint een nieuwe cursus ‘Start met hardlopen bij de Extrarunners’. In acht weken tijd leren deelnemers hoe zij op een verantwoorde manier kunnen hardlopen. In 2008 zijn de Extrarunners opgericht voor alle hardlopers en iedereen die graag een hardloper wil worden.

door Eline Lohman

Bij Extrarunners kun je terecht met al je vragen over hardlopen en alles wat daar mee te maken heeft. Bij de Extrarunners is de drempel laag en dat betekent dat iedereen die zin heeft om te leren hardlopen, welkom is bij de groep. Of je nu voor een snelle tijd wil trainen, een marathon wil gaan lopen of juist een start wil gaan maken als hardloper: bij de Extrarunners ben je aan het juist adres!

CURSUS Dus ook voor een cursus hardlopen. Zaterdag 5 maart start de cursus, die acht weken duurt. Steeds op zaterdag wordt er hardgelopen, van 9.30 tot 11.00 uur. Het vertrek is vanaf het Sportpunt Gorinchem aan het Heerenlaantje 18. Na acht weken kun je een half uur achter elkaar hardlopen, legt Jaap van der Linden van Extrarunners uit. ,,Een paar keer per jaar proberen we mensen uit Gorinchem en omgeving te motiveren om te investeren in hun eigen gezondheid. Door te starten met hardlopen werk je aan je vitaliteit, maar ook nog eens op een leuke manier aan je conditie. Met de cursus die we aanbieden begin je vanaf nul. In acht weken tijd begeleiden enthousiaste trainers je om blessurevrij een half uur aan een stuk te kunnen lopen. De cursus is heel breed opgezet, er komt van alles aan bod. Voor hardlopen is naast een goed paar schoenen weinig specifiek materiaal vereist. De keuze van de juiste loopschoenen is heel belangrijk. Bij een hardloopspeciaalzaak krijg je een goed advies, maar ook bij de trainers kun je voor een advies terecht. Wij geven gericht een opleidingstraject waarin mensen van alles leren.” 

Hardlopen is zonder meer een geweldige sport en dan met name wanneer je dat met meerdere personen doet

Plezier staat wel voorop, benadrukt Jaap. ,,Hardlopen is zonder meer een geweldige sport en dan met name wanneer je dat met meerdere personen doet. Tijdens de hardloopcursus bouwen we met elkaar op naar een half uur achter elkaar goed en verantwoord te kunnen hardlopen. Mensen krijgen tips op allerlei vlak. Een vast onderdeel van de hardlooptraining is de loopscholing. Het verbeteren van je coördinatie tijdens het lopen is een van de doelen van de loopscholing. Daarnaast is een belangrijk deel van de training gewijd aan de rompstabiliteit of te wel core stability. Een goede core stability is niet alleen belangrijk in het voorkomen van blessures, maar het draagt ook bij aan de verbetering van je sportprestaties. De hele hardloopcursus is er op gericht om jou persoonlijk doel te halen met behulp van een goede hardlooptechniek.”

BELANGSTELLING Er is altijd veel animo voor de hardloopcursus bij Extrarunners, zegt Jaap. ,,Op dit moment hebben we twee groepen: een basisgroep en een groep voor de wat meer gevorderde hardloper. De deelnemers aan de hardloopcursus komen in een speciale groep. De cursisten worden zo opgeleid dat ze na acht weken naadloos aan kunnen sluiten bij de basisgroep. De belangstelling voor hardlopen neemt toe, merken wij. En daarmee ook de wens om goed te kunnen hardlopen, want we krijgen regelmatig de vraag wanneer er weer een cursus begint. We willen de groepsgrootte van de hardloopcursus wel bewust klein houden, zodat we persoonlijke aandacht kunnen geven aan cursisten. Met elkaar werken we aan een gezonde levensstijl. Het is mooi om te zien dat mensen die het leuk vinden om zich door in te spannen te kunnen ontspannen, met plezier met elkaar lopen bij de hardloopgroepen. Dat groepsgevoel is heel belangrijk: samen iets doen motiveert meer dan wanneer je alleen op pad gaat. Het is ook nog eens heel gezellig. De prestatie is bij ons niet het belangrijkste, ook al werken we wel ergens naartoe.” 

Wie na de cursus de smaak te pakken heeft, kan doorstromen naar de basisgroep binnen Extrarunners. De Extrarunners trainen elke zaterdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur en elke donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur, vanaf het Sportpunt Gorinchem aan het Heerenlaantje 18. Op de zaterdag wordt er met alle niveaus getraind en op donderdag wordt er getraind met een gemengde groep, waarbij je je kunt aansluiten als je ongeveer vijf kilometer achter elkaar kunt hardlopen. Wie doorstroomt na de cursus, kan er zeker van zijn dat het cursusgeld - 40 euro voor acht weken - wordt meegenomen in de contributie van dat jaar. 

Wie zich wil aanmelden of meer info wil over de hardloopcursus van Extrarunners Gorinchem, kan contact opnemen via www.extrarunnersl.nl of info@extrarunners.nl..

Om je vereniging of club eens stevig in het zonnetje te zetten, hebben we een speciale rubriek in het leven geroepen: KOM BIJ DE CLUB. Voor een beperkt bedrag wordt jouw club uitgebreid in het zonnetje gezet, met een groot verhaal en mooie foto(‘s). Eindelijk kun je nu eens goed vertellen wat jouw club zo mooi maakt, welke activiteiten er allemaal zijn, hoe je lid wordt en wat je daar allemaal voor krijgt.
Interesse om jouw club of vereniging in de schijnwerpers te zetten op de pagina KOM BIJ DE CLUB, neem dan vrijblijvend contact met ons op via Annet Bassa-Mesker: 06-13777307.

Extrarunners Gorinchem is de hardloopgroep van Gorinchem.
Het motto van de Extrarunners is ‘Hol voor de lol'.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie