Dit jaar deden er meer kinderen mee aan de sportmaand dan ooit tevoren.
Dit jaar deden er meer kinderen mee aan de sportmaand dan ooit tevoren. Shutterstock
Kom bij de club

Handbalvereniging Achilles Gorinchem bruist van de energie

27 oktober 2021 om 07:46 Overig

GORINCHEM Handbalvereniging Achilles bestaat 52 jaar en bruist van de energie. Zo gepassioneerd als de handbaldames de WK finale speelden, zo enthousiast is Achilles ook op lokaal niveau.

door Eline Lohman

Het is de ambitie van de club in Gorinchem om voor iedereen die wil gaan bewegen passend sportaanbod te bieden. Uiteraard is handbal de rode draad. 

HANDBAL FIT Met trots wil Achilles ruchtbaarheid geven aan haar samenwerking met FysioPP. Op 11 november wordt in Gorinchem-Oost gestart met Handbal Fit voor 60 plussers. Bij Handbal Fit kunnen senioren elkaar ontmoeten en ook samen buiten sporten. Dat wordt gedaan op een verantwoorde manier. Na een inloopmoment met een kop koffie of thee gaat de groep aan de slag. Ook wie lichamelijke klachten heeft, kan meedoen. Wel is het belangrijk dat deelnemers zonder stok kunt lopen. De training wordt verzorgd door een fysiotherapeut. Er is een warming up, aandacht voor coördinatie, sport en spel en een cooling down. Bij Handbal Fit zijn 60 plussers met buurtbewoners lekker met elkaar aan het sporten. Er wordt op 11 november gestart met een programma van zes weken. Achilles houdt de kosten laag, belangstellenden kunnen dan ook meedoen voor een eenmalig bedrag van 25 euro. Daarna kan de deelnemer besluiten om mee te blijven doen. Een keer verhinderd? Dat is geen probleem. Meer informatie is terug te vinden op www.handbalgorinchem.nl/handbal-fit-senior.


MEIDEN B Achilles heeft een hele leuke groep meiden van 14 tot en met 17 jaar die met veel plezier handbalt. Woensdag trainen zij en zaterdag is er een wedstrijdje in de regio. Deze groep kan dringend versterking gebruiken. Wie van uitdagingen houdt,wel tegen een stootje kan, teamsporten leuk vindt en van trucjes met een bal houdt, doet er goed aan om te kiezen voor Achilles. Want handbal is dan de ideale sport. De wedstrijd eindigt nooit in een saaie nul-nul, want bij handbal kan iedereen scoren! Meiden die interesse hebben, kunnen aansluiten bij een hele leuke groep die gaat bouwen. Er zijn meer leden die nog niet zo lang spelen. Instromen is dus gemakkelijk. Met elkaar wordt de uitdaging aangegaan bij Achilles. Leren, groeien, plezier maken! Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie ook eens op de website www.handbalgorinchem.nl/b-meiden.


SPORTMAAND GROOT SUCCES Dit jaar deden er meer kinderen mee aan de sportmaand dan ooit tevoren. De sport slaat aan. Met veel enthousiasme is door de kinderen deelgenomen aan leuke trainingen. De sportmaand werd afgesloten met een spelletjesavond, waarbij een handbal quiz en spelletjes op het programma stonden. Op deze manier zijn de deelnemende kinderen ook in contact gekomen met de kinderen die al langer op de club zitten. Zo hebben zij bovendien ook het clubhuis kunnen zien en ervaren hoe het er daar aan toe gaat. Achilles hoopt uiteraard dat veel van hen blijven sporten, want daar doet de vereniging het allemaal voor: lekker bewegen met elkaar. Wie ook mee wil doen, kan altijd gratis vier keer mee handballen. Zie ook voor meer informatie de website handbalgorinchem.nl/handbal-doe-je-mee.


ACTIEVE CLUB Gorinchem Oost krijgt er een actieve club bij die op zoek is naar verbinding. Binnen het team en de vereniging, omdat je daar welkom bent zoals je bent. Maar ook daarbuiten. Achilles zoekt actief contact met de wijk en uiteraard de school. Door samen te werken wordt met elkaar het hart van de nieuwe wijk gevormd. Het is ook een veilige plek. Zo werkt de Gorcumse vereniging samen met fysioPP en ontwikkelen de trainers zich op het gebied van ASM, Athletic Skills Model. Dat is een visie op ontwikkeling met veel aandacht voor aanleren van de grondvormen.

FIT WORDEN EN BLIJVEN Dit doet handbalvereniging Achilles op speelse manier, waarbij gekeken wordt naar andere sporten die verrijking kunnen bieden. Zo word je fit en blijf je dat ook.

Om je vereniging of club eens stevig in het zonnetje te zetten, hebben we een speciale rubriek in het leven geroepen: KOM BIJ DE CLUB. Voor een beperkt bedrag wordt jouw club uitgebreid in het zonnetje gezet, met een groot verhaal en mooie foto(‘s). Eindelijk kun je nu eens goed vertellen wat jouw club zo mooi maakt, welke activiteiten er allemaal zijn, hoe je lid wordt en wat je daar allemaal voor krijgt.
Interesse om jouw club of vereniging in de schijnwerpers te zetten op de pagina KOM BIJ DE CLUB, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0184-448965

Achilles heeft een hele leuke groep meiden van 14 tot en met 17 jaar die met veel plezier handbalt.
Op 11 november wordt in Gorinchem-Oost gestart met Handbal Fit voor 60 plussers.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie