Wim den Besten

Valse start veldcompetitie GKVEnomics

12 september 2021 om 19:53 Korfbal

GORINCHEM In de eerste korfbalveldcompetitie wedstrijd in de overgangsklasse bleek het standaardteam van GKVEnomics niet opgewassen tegen de grote favoriet voor de titel, Nieuwerkerk en leed een afgetekende nederlaag 13-31.

Op Molenvliet opende Kevin van Beest de score voor het talrijke publiek. Bij 3-3 liep Nieuuwerkerk uit naar 3-6, maar Kevin van Beest en Kelly de Bruin brachten de GKV’ers met afstandsschoten op 5-6 na 9 minuten. Via vrije ballen en een strafworp sloeg Nieuwerkerk binnen 4 minuten een gat 5-9. Wissels in verdediging en aanval bij de Gorcummers hadden nauwelijks effect. Ruststand 7-12.

In de tweede helft liep het gemakkelijk combinerende Nieuwerkerk binnen 7 minuten verder uit naar 7-16. De wedstrijd was daarmee in een vroeg stadium gespeeld, want het lukte de GKV’ers, door de verdedigende druk, aanvallend nauwelijks tot goed spel komen. De ploeg uit Nieuwerkerk schoot, vrijuit spelend, uit alle standen raak. Via 10-26 werd het uiteindelijk een 13-31 nederlaag.

Voor de nieuwe trainer/coach van GKVEnomics, John Spek uiteraard een teleurstellend begin van de competitie. Natuurlijk is Nieuwerkerk de grote favoriet met haar ervaring in de hoofdklasse in de zaal en de versterkingen die zijn binnengehaald, maar het is jammer dat het niet lukt in deze prille fase van de competitie aanvallend meer te laten zien. Positief is dat de ploeg ondanks de afstraffing achter elkaar bleef staan.

Zaterdag speelt GKVEnomics uit tegen KVSMaritiem in Den Haag een pittige krachtmeting.

Doelpuntenmakers: Kevin van Beest 5, Kelly de Bruin 3, Nienke vd Weijden 2, Niek vd Weijden 2, Maren de Besten 1.