Archief BDUmedia
korfbal

GKV maakt het de koploper onverwacht moeilijk

3 oktober 2021 om 19:50 Korfbal

HARDERWIJK Op het mooie sportpark van Unitas/Perspectief in Harderwijk, gelegen in een rustig bos, trad GKV/Enomics zaterdag 2 oktober aan voor de vierde wedstrijd van het seizoen. De Gorinchemers hadden nog geen enkel punt gewonnen, Unitas/Perspectief heeft juist alle wedstrijden gewonnen en is trotse koploper. De verhoudingen leken op voorhand duidelijk, maar de wedstrijd werd spannender dan de stand in de competitie deed vermoeden. GKV/Enomics kwam aan het eind net te kort en ondanks goed spel en het getoonde karakter, sloot de ploeg het weekend weer puntloos af. 16-15.

Twee jaar geleden troffen de ploegen elkaar in niet bijzonder verschillende opstellingen. GKV/Enomics wist destijds comfortabel te winnen, maar wist dat het nu wel anders zou zijn. De vorm is er niet en bij Unitas/Perspectief wel. Tussen de eerste rode herfstbladeren in begon de wedstrijd gelijk op. Unitas/Perspectief is een fysiek sterke ploeg en kon veel schoten nemen, een stuk meer dan GKV/Enomics. Daar tegenover stond dat de Gorinchemers strakker hun eigen tegenstander verdedigden waardoor de kansen van Unitas/Perspectief van afstand en onder druk waren. Gevolg was een gelijkopgaand begin van de wedstrijd waar GKV/Enomics 2-3 voor kwam, Unitas/Perspectief bij 5-4 op voorsprong kwam, en GKV/Enomics weer bij 7- 6. Daarna nam Unitas/Perspectief het heft in handen en kwam met vier doelpunten op rij op 10-7. Voor rust nog net de belangrijke 10-8 door Kevin van Beest. Alles was nog mogelijk in de tweede helft.

Een tactisch steekspel van beide coaches met veel wisselingen en ook op het veld was het schaken geworden. De aanvallen werden langer en moeizamer, maar de wedstrijd werd steeds spannender. Unitas/Perspectief stond daarbij wel telkens aan de goede kant van de score en bleef 1 of 2 doelpunten voor staan. In de laatste minuten was het Kelly de Bruin met de 16-15, waarna GKV/Enomics nog twee aanvallen kreeg, waar helaas de korf niet gevonden werd. Een harde maar sportieve wedstrijd van beide teams, Waarbij Unitas/Perspectief uiteindelijk toch de luide supporters kon bedanken en feliciteren.

GKV/Enomics bevindt zich nog steeds diep in de gevarenzone en zal volgende week tegen VEO uit Voorburg alles uit de kast moeten halen om de punten binnen te slepen en zichzelf wat adem te gunnen. De wedstrijd wordt om 15:30 uur op sportpark Molenvliet gespeeld. Doelpuntenmakers GKV/Enomics: Kevin van Beest 5, Kelly de Bruin 3, Niek van der Weijden 2, Ferry Gruijters 1, Mats den Besten 1, Nienke van der Weijden 1, Maren den Besten 1, Niels Huisman 1.