Korfbalvereniging HKC

GKVEnomics met publiek naar forse winst

20 februari 2022 om 14:14 Korfbal

GORINCHEM Na lang wachten vond dit weekend weer een korfbalzaterdag in de Van Rappardhal met publiek plaats. Het standaardteam van GKVEnomics liet zich hierdoor tegen Sparta Zwolle duidelijk inspireren en haalde fors uit met een fraaie 21-13 overwinning.

In de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd. De GKV’ers kwamen bij de vakwisseling een aantal malen met twee punten voor, maar telkens lukte het Sparta de stand weer gelijk te trekken. Opvallend was dat de doelpunten bij de GKV’ers hoofdzakelijk van het eerste aanvalsvak moesten komen met doelpunten van Maren den Besten 3, Niek van der Weijden 2, Rachel Romijn 1 en Mats den Besten 1. Verdedigend speelde Mats den Besten sterk. Sparta scoorde hoofdzakelijk via de dames. Ruststand 9-8.

Direct in de tweede helft ging GKVEnomics in beide vakken helemaal los. Binnen 7 minuten liep ons eerste team uit naar 15-9 met liefst 4 doelpunten van Nienke van der Weijden; 3 van afstand en een fraaie doorloopbal en via haar broer Niek in het andere vak met twee rake schoten van afstand. Verdedigend wisten de Gorcumse korfballers na de rust de aanvallen van Sparta door achter te verdedigen flink te ontregelen. Een bijzonder fraaie treffer onder de korf van Ferry Gruyters 18-10 werd door de supporters met veel enthousiasme onthaald. Sparta deed wat terug 18-13. Kevin van Beest werd als wissel driemaal in de aanval ingezet en liet het publiek zien dat hij het scoren nog niet verleerd is door 3 keer van afstand af te drukken. Sparta was zwak in het afmaken van de kansen. Eindstand een ruime 21-13 overwinning.

Coach John Spek was tevreden met de prestatie van zijn ploeg en de goede uitvoering van het tactisch plan.

Komende zaterdag geen wedstrijden.

Op zaterdag 5 maart in de Van Rappardhal de inhaalwedstrijd tegen TEMPO, aanvang 19.45 uur.

Doelpuntenmakers bij het eerste: Nienke van der Weijden 5, Niek van der Weijden 5, Maren den Besten 3, Kevin van Beest 3, Ferry Gruijters 2, Mats den Besten 1, Niels Huisman 1, Rachel Romiijn 1,