GKV Enomics verloor zaterdag haar eerste wedstrijd op het veld tegen KVS
GKV Enomics verloor zaterdag haar eerste wedstrijd op het veld tegen KVS Wim den Besten

GKV Enomics geeft overwinning uit handen

24 april 2022 om 14:36 Korfbal

GORINCHEM Na een kort maar slopend zaalseizoen speelde GKV zaterdag voor het eerst weer op het veld tegen KVS. Na een gelijk opgaande wedstrijd leek GKV Enomics tien minuten voor tijd het beslissende gaatje te slaan met een 16-13 voorsprong. Daarna werd echter niet meer gescoord en scoorde KVS bijna iedere aanval, zodat de wedstrijd eindigde in een 16-19 nederlaag. 

De ploegen GKV en KVS kwamen elkaar de afgelopen jaren vaak tegen en doen dat waarschijnlijk volgend jaar in de zaal weer. GKV Enomics is in de hoofdklasse gebleven en KVS is daar naar gepromoveerd. Op het veld staat KVS in de subtop en GKV Enomics in de middenmoot. GKV Enomics, nog zonder Rachel Romijn en weer met Mats den Besten in de basis, begon het duel slordig. Drie doodsimpele passfouten waarbij de derde werd afgestraft met de 0-1. Kevin van Beest counterde met de 1-1 en de ploegen bleven zo naast elkaar tot 5-5. KVS kwam toen twee doelpunten voor, maar Ferry Gruijters zette met een strafworp en een korte kans de ploegen weer naast elkaar. Gruijters was gekoppeld aan de boomlange Jarmo Jongman en speelde dus meer dan normaal voor de korf. GKV Enomics zocht de kleedkamer op met een 9-8 voorsprong.

ACHTERSTAND Bij KVS kwam aanvoerder Pieter Redelijkheid in het team voor de geblesseerde Christiaan Spaans. Het vak van Spaans kwam voor de rust erg moeilijk tot scoren, maar met Redelijkheid in de ploeg kwam dat vak tot meer en betere kansen. KVS kwam gelijk en vervolgens weer op een voorsprong van 9-11. Intussen had GKV Enomics al twee strafworpen gemist. Toch wist GKV Enomics de rug weer te rechten en na deze achterstand kwam de ploeg bij 13-13 weer gelijk. Guido Messerschmidt verving in de aanval Mats den Besten om voor nieuwe impulsen te zorgen. Dat resulteerde in goals van Maren van Krieken en Maren den Besten, gevolgd door een goal van Nienke van der Weijden: 16-13. 

ONNODIG Deze zorgvuldig en langzaam opgebouwde voorsprong werd echter volledig uit handen gegeven in de slotfase. GKV Enomics nam te weinig risico in de rebound en zo kon KVS maar blijven herhalen. Zelf miste GKV Enomics belangrijke kansen op een nieuwe voorsprong of gelijkmaker. Een onnodige nederlaag is het gevolg. Over drie weken de uitwedstrijd tegen OVVO, dat net als GKV Enomics 7 punten heeft.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Kevin van Beest 4, Ferry Gruijters 3, Maren den Besten 3, Nienke van der Weijden 2, Niek van der Weijden 1, Mats den Besten 1, Maren van Krieken 1, Nikki Bos 1. Stand: 1 Unitas 16 2 KVS 14 3 Nieuwerkerk 13 4 BEP 8 5 OVVO 7 6 GKV Enomics 7 7 VEO 3 8 Velocitas 0

GKV Enomics verloor zaterdag haar eerste wedstrijd op het veld tegen KVS
advertentie
advertentie