Quincy Bartens en Maikel Nijst van Gorinchem Beweegt en Sereno Latuhihin van GJS en FysioPP.
Quincy Bartens en Maikel Nijst van Gorinchem Beweegt en Sereno Latuhihin van GJS en FysioPP. Tim Hartman

#GorkumseSportChallenge daagt kinderen uit om te blijven bewegen

19 maart 2020 om 08:25 Overig

GORINCHEM Wat te doen nu alle sportaccommodaties dicht zijn door het coronavirus? Dat vroegen ze zich bij GJS, Unitas, Gorinchem Beweegt en FysioPP ook af. Ze sloegen de handen ineen en introduceren de #GorkumseSportChallenge.

Tot en met (minstens) 6 april zijn alle sportaccommodaties in Nederland gesloten door het coronavirus en dus óók in Gorinchem en omstreken. ,,Stiekem vrezen we allemaal een beetje dat het langer gaat duren, maar juist daarom komen we nu in actie", vertelt Peter Bijker, actief binnen het jeugdvoetbal bij GJS. ,,Sport heeft ook een maatschappelijke functie en vanuit die hoek was het onze taak om mensen en kinderen in beweging te houden. Zo ontstond er contact tussen GJS en Unitas en later ook Gorinchem Beweegt en FysioPP", legt hij uit.

Geïnspireerd door de voetbalclub Be Quick 1887, die met voetbalchallenges begon voor leden van die vereniging, werd de #Gorkumsesportchallenge bedacht. Wat dat is? Sereno Latuhihin, die namens GJS én FysioPP zijn steentje bijdraagt, legt het uit: ,,We hebben gekeken naar wat kinderen thuis kunnen doen. Welke materialen heb je thuis en op welk niveau doen we de challenges? Elke dag om 10.00 uur wordt er op de Facebookpagina van Gorkum TV een challenge gezet. Het is de bedoeling dat kinderen deze op hun eigen manier nadoen en dat filmen. De video kunnen ze vervolgens op Facebook plaatsen met de hashtags #Gorkumsesportchallenge en #GorkumTV."
En dat slaat goed aan, zo ziet Bijker, nadat dinsdagochtend de eerste challenge online ging. ,,Mijn zoontje zag de eerste challenge en ging meteen aan de slag. Als je het op een leuke manier brengt, zie je dat kinderen uitgedaagd worden en graag mee willen doen."

MEER VERENIGINGEN Hoewel GJS en Unitas de eerste twee verenigingen zijn die aansloten, is het de bedoeling dat meerdere verenigingen zich inzetten voor de challenge. ,,Niet alleen voetbalverenigingen", benadrukt Latuhihin. ,,Onze challenges zijn gebaseerd op allerlei soorten bewegingsvormen. Wij bedenken de challenges voor de doordeweekse dagen en de leukste challenges die kinderen of verenigingen insturen worden de weekendchallenges. Zo blijven we allemaal lekker in beweging."

Ook benieuwd naar de challenges? Bekijk de Facebookpagina van Gorkum TV of bekijk hieronder de eerste video!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie