Roeiende leden van de Gorcumse Roei- en Zeilvereniging
Roeiende leden van de Gorcumse Roei- en Zeilvereniging privé
Kom bij de club

De Gorcumse Roei- en Zeilvereniging: sinds 1924 de roeivereniging voor alle leeftijden

Overig

[GORINCHEM] Wil jij sporten in de buitenlucht, individueel of in teamverband? Ga vrijblijvend een dagje roeien bij de Gorcumse Roei- en Zeilvereniging.

door Lex van Steenis

Aan het woord is Annemarie Romme, jeugdcoach van de Gorcumse Roei- en Zeilvereniging: ,,De Gorcumse Roei- en Zeilvereniging is opgericht in 1924 en telt 175 leden. Roeien is voor alle leeftijden, voor dames en heren. Sinds drie jaar heeft de vereniging weer een groeiende jeugdafdeling. Op dit moment hebben we vijftien jeugdleden tussen de 14 en 18 jaar. Het is een gezellige club jongeren, die het roeien leuk vinden omdat het lekker gezond buiten is, je conditie en spieren op kan bouwen en het gezellig is. Dit jaar hebben drie jeugdleden samen met een aantal senioren een tocht gemaakt over de Rijn van Lobith naar Gorinchem, zo’n 100 kilometer. Dus doorzettingsvermogen leer je ook bij ons.”

LEREN ROEIEN ,, We maken gebruik van 1-, 2-, 3- en 4- persoonsboten. Er kan dus zowel individueel als in teamverband worden geroeid. Onder de 18 jaar is er altijd begeleiding van een volwassene. Het is verplicht om een zwemdiploma te hebben. Veiligheid op het water is erg belangrijk tijdens het roeien. Beginnende leden leren de sport in wat stabielere boten, de C-boten. Als je meer ervaring hebt, kun je gaan roeien in gladde snellere boten. Voor de jeugd is er woensdag om 17:00 uur, zaterdag om 12:30 uur en zondag om 10:00 uur roeien onder begeleiding. Voor de andere leden worden er in overleg afspraken gemaakt om te leren roeien.”

GEZELLIG SAMEN SPORTEN ,,Gedurende de hele coronaperiode hebben we door kunnen roeien, ieder in een skiff, een 1- persoonsboot. Zo konden we gezellig samen blijven sporten. We roeien op de Linge richting Arkel, richting Hardinxveld onder de A27 door en we kunnen naar de Lingehaven in de binnenstad van Gorinchem varen. In de winter hebben we landtrainingen op de ergometer, een roeimachine. De ergometers zetten we dan naast elkaar, zodat we gezellig samen kunnen trainen.”

WEDSTRIJDEN ,,Verder doet de jeugd mee aan regiowedstrijden tegen andere verenigingen in de regio Zuid-Holland. Vanwege het coronavirus waren de wedstrijdjes dit jaar virtueel. Binnen de regio organiseerde een deelnemende roeiclub een wedstrijd. Ieder jeugdlid roeide op zijn of haar eigen club een afstand op het water met een tijdmeting. De tijden werden dan doorgegeven aan de organiserende club. Het komende jaar gaan we weer roeien in steden als Delft, Rotterdam en Leiden. Dat zijn altijd leuke uitjes. Als het mooi weer is, doen we met de jeugd ook trucs en omsla-trainingen in de skiff. Dat is een training waarbij je met de boot omslaat en vervolgens weer in de boot probeert te klimmen. Op 25 september hebben we voor alle leden weer een leuke roeichallenge bij de vereniging.”

KOM JE OOK ROEIEN? Een dagje langskomen bij de Gorcumse Roei- en Zeilvereniging is altijd vrijblijvend. Jeugd kan een bericht sturen via Instagram: @gorcumseroeiverenigingjeugd

Roeien is een sport voor alle leeftijden. Dus zeker ook voor de 50-plusser. Roeien is goed voor al je spieren en dat heerlijk in de buitenlucht op je eigen tijd en tempo, alleen of in teamverband. Wil jij ook nog lekker lang fit blijven? Geef je dan op voor de 10-weekse cursus en leer de basis van het roeien voor 75 euro. De cursus zal starten in september. Meld je aan door een mail te sturen naar het volgende mailadres: info@gorcumse.com

Om je vereniging of club eens stevig in het zonnetje te zetten, hebben we een speciale pagina in het leven geroepen: KOM BIJ DE CLUB. Voor een beperkt bedrag wordt jouw club uitgebreid in het zonnetje gezet, met een groot verhaal en mooie foto(‘s). Eindelijk kun je nu eens goed vertellen wat jouw club zo mooi maakt, welke activiteiten er allemaal zijn, hoe je lid wordt en wat je daar allemaal voor krijgt.
Interesse om jouw club of vereniging in de schijnwerpers te zetten op de pagina KOM BIJ DE CLUB, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0184-448965

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie