Tess Vonk en Lars de Kooter
Tess Vonk en Lars de Kooter Dirk de Kooter

Toptijden Tess Vonk en Lars de Kooter van De Biesboschzwemmers

25 oktober 2021 om 09:15 Overig

AMSTERDAM In Amsterdam werd voor de 10e keer gestreden om de Martinez Chocolade Cup en aan deze sterk bezette wedstrijd deden Tess Vonk en Lars de Kooter mee. Beiden startten op de 100 en 200 schoolslag en 100 wisselslag en Lars had als vierde start ook nog de 200 wisselslag. Op alle afstanden wisten zij hun persoonlijke records dik aan te scherpen en werden er elf clubrecords verbeterd.

Tess verbeterde eerst op de 100 schoolslag het record in haar eigen categorie en haar persoonlijk record met bijna twee seconden. Op de 200 meter schoolslag haalde ze ruim zeven seconden van haar persoonlijk record en wist ze tevens de clubrecords bij de meisjes onder 13, 15 en 17 jaar te verbeteren. In de laatste twee categorieën stond het record al sinds 1990! Het laatste persoonlijk en clubrecord dat Tess verbeterde was op de 100 wisselslag. Op dit nummer haalde ze ruim anderhalve seconde van haar tijd af.

Ook Lars wist op de 200 schoolslag in drie categorieën het clubrecord te verbeteren. Lars haalde bijna drie seconden van zijn tijd af en hiermee wist hij bij de jongens onder 13, 15 en 17 jaar het record te verbeteren. In de laatste categorie stond de tijd al sinds 1987 (!) op naam van Harry Cornet. Op de halve afstand, de 100 meter, verbeterde Lars bij de jongens onder 13 en 15 jaar het clubrecord en hij wist tijdens dezelfde race op de 50 meter zijn eigen clubrecord met een seconde aan te scherpen. Op de 100 en 200 wisselslag kon Lars geen clubrecords aanscherpen maar verbeterde hij wel zijn persoonlijke records. Op de 100 meter haalde Lars bijna drie seconden van zijn tijd af en op de 200 meter ging hij bijna twee seconden sneller dan een week eerder.

De komende weken hebben deze twee talenten even geen wedstrijden, maar medio november zullen zij weer aan de start verschijnen. Er staat onder andere de tweede ronde van de zwemcompetitie op het programma waar een tweede plaats in de klasse verdedigd moet worden. Een week eerder komt een groep masters aan de start van de Nationale Masters Club Meet waar het doel is om met een groep masters een goed verenigingsklassement te zwemmen.