Er is tijdens het Gorinchemse Sportspektakel in CentraalPunt enorm veel te doen
Er is tijdens het Gorinchemse Sportspektakel in CentraalPunt enorm veel te doen Sportspektakel

De start van het nieuwe Gorinchems sportspektakel

20 september 2022 om 11:41 Overig

GORINCHEM Na een afwezigheidsperiode van drie jaar is het oude Gorinchems sportgala omgetoverd tot het Gorinchems sportspektakel, dat vrijdag 23 september plaatsvindt in CentraalPunt Gorinchem. Naast de prijsuitreikingen waar het oude gala om bekend stond zullen er in de nieuwe variant veel andere activiteiten plaatsvinden om de bezoekers te vermaken.

door Marnix van Oort

,,Het hele concept van het gala is veranderd. De focus is veel meer verlegd naar de interactie met de bezoekers door middel van bewegen en andere activiteiten’’, aldus een van de werkgroepleden, Corné van Rosmalen. Het spektakel bestaat uit een middagprogramma en een avondprogramma waarin van alles verwerkt is. ,,Tijdens het middagprogramma zullen er veel sportclinics aan bod komen en in het avondprogramma worden de meeste prijzen uitgereikt.’’

BINNEN- ÉN BUITENLOCATIE Een ander concept wat voorheen niet voorkwam, bij het gala, is dat het spektakel een binnen- én buitenlocatie heeft om een diverser programma aan te kunnen bieden. ,,Zo is er ook meer ruimte voor bepaalde sporten om de bezoekers er meer bij te kunnen betrekken.’’

Vormen van de interactie die de bezoekers kunnen verwachten, zijn onder andere clinics van verschillende sporten. Zodat mensen die daar meer van willen weten of het eens willen ervaren, kunnen meemaken hoe de sport in kwestie gaat. Deze clinics zijn vooral in het middagprogramma omdat een deel ook voor alleen de jeugd is bestemd.

VRIJWILLIGERS Naast de sporters zullen ook de vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Want zonder een sterke structuur van vrijwilligers zijn de meeste sporten niet eens mogelijk. Onder andere de Ode aan de vrijwilliger in het avondprogramma draagt bij aan de verdiende waardering voor deze mensen .

Bij de prijsuitreikingen is een groot deel van het sporttalent uit de stad Gorinchem en omstreken aanwezig om te zien wie er allemaal in de prijzen zijn gevallen. Deze sporters zijn genomineerd door de inwoners van Gorinchem zelf via de website van het sportspektakel, https://gorinchemssportspektakel.nl/.

Al met al wordt het dus een groots evenement waarbij iedereen welkom is. ,,Ik hoop dat veel mensen een kijkje komen nemen. We gaan er een leuke dag van maken met veel aandacht voor de Gorcumse sportwereld.’’

Het sportspektakel gaat dus op vrijdag 23 september om 14.45 van start, bij CentraalPunt  aan de Grote Haarsekade 120 in Gorinchem, en het programma loopt tot 23.00 uur ‘s avonds. Voor verdere informatie over het complete programma en de nominaties, zie de website van het spektakel: https://gorinchemssportspektakel.nl/.

Er is tijdens het Gorinchemse Sportspektakel in CentraalPunt enorm veel te doen
Deel dit artikel via:
advertentie