Jongeren moedigen speler aan tijdens Jeugdkampioenschap voor doublettes
Jongeren moedigen speler aan tijdens Jeugdkampioenschap voor doublettes Lex van Steenis

Internationaal jeu de boules kampioenschap in Gorinchem

26 september 2022 om 15:15 Overig

GORINCHEM Zaterdag 24 september was het Jeugdkampioenschap voor doublettes, een jeu de boules-competitie voor jongeren tot 23 jaar. Het kampioenschap vond plaats bij Petanque Vereniging Les Boulistes in Gorinchem en is georganiseerd door de Gorcumers Marsha Nuijten en Jobbi Schefferlie. 

door Lex van Steenis 

Jobbi vertelt over de competitie: ,,Jeu de boules is een verzamelnaam voor meerdere sporten die beoefend worden met boules. Wij spelen petanque, de grootste en bekendste variant. Petanque is een verbeterspel. Teams gooien net zo lang tot zij als beste bij het butje, kleine balletje, liggen. De sfeer was geweldig. Gorinchem was ontmoetingsplaats voor meer dan honderd aanwezigen uit heel Nederland en België. Na het kampioenschap gingen sommige teams uit eten in de Gorcumse binnenstad.”

OOK VOOR JEUGD Jobbi vertelt dat jeu de boules vooral wordt uitgeoefend door senioren, maar dat Les Boulistes ook graag jongeren verwelkomt. ,,Les Boulistes heeft momenteel vier leden onder de 23 jaar. We zien dat naarmate we onze openingstijden uitbreiden, de populariteit stijgt en daarmee verwelkomen we steeds meer jongeren en werkende mensen.”

LIVE UITGEZONDEN Vrijwilligers zorgen ervoor dat jeu de boules-competities live worden uitgezonden. Jean-Paul Brands was zaterdag in Gorinchem om het kampioenschap op beeld vast te leggen. Jean-Paul: ,,Een kleine twee jaar geleden hebben Bas van Slooten en ik het initiatief genomen om de sport wat meer te digitaliseren. We kwamen tot de conclusie dat we een aparte Facebookpagina moesten opzetten om daar de NK’s van de sport petanque in Nederland live uit te zenden. We hebben sindsdien ook alle NK’s uitgezonden. De laatste tijd worden er donaties gedaan door verenigingen. Deze bijdrages zorgen ervoor dat de eigen bijdrage van de vrijwilligers beperkt blijft.”

UITSLAG Elise Nuijten en Jobbi Schefferlie, leden van Les Boulistes, hebben het toernooi gewonnen. Het Gorinchemse kampioenschap is terug te kijken op de Facebookpagina Petanque Live. Op deze pagina staat ook een fotoverslag van de wedstrijddag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Lex van Steenis
Deel dit artikel via:
advertentie