Lekker een potje tennissen.
Lekker een potje tennissen. Privé
kom bij de club

Tennisvereniging De Waalrackets: ‘Fijne club om bij te horen’

27 december 2021 om 07:31 Tennis

VUREN Tennis is een ideale sport in deze coronatijd, omdat de sport gewoon beoefend kan blijven worden. En dat is te merken bij tennisvereniging De Waalrackets in Vuren: in korte tijd ging het ledenaantal naar 400, mede door de coronatijd waarin mensen op zoek gingen naar mogelijkheden om wel te kunnen blijven sporten. Een andere reden is dat bij De Waalrackets meer focus op de jeugd is komen te liggen en dat werpt vruchten af.

door Eline Lohman

Steeds meer mensen ontdekken de club in Vuren, merkt Octavie van Haaften, die in het bestuur van tennisvereniging De Waalrackets zit. 


NIEUWE AANWAS CORONATIJD ,,Zeker toen corona net begon een kleine twee jaar geleden, merkten wij dat er nieuwe aanwas kwam. We konden namelijk gewoon doorgaan, in tegenstelling tot veel binnensporten. Trainingen, vrij spelen, dubbelen – het heeft al die tijd allemaal gekund. Daardoor is ons ledenaantal behoorlijk gestegen. Een paar maanden geleden bereikten we de mijlpaal van 400 leden. Er waren namelijk bijna 100 leden bijgekomen in de afgelopen tijd.”


NIEUW AANPAK JEUGD Ook dankzij de jeugd, benadrukt Octavie, die zich hier mede over ontfermt. De club heeft een nieuwe aanpak geïmplementeerd en die bleek erg succesvol te zijn. Waar voorheen de jeugd om en om in een half uurtje les had, worden er nu twee lessen gegeven per week die anderhalf uur duren. Een aanpak die werkt, zo is wel gebleken.


TOF-champions - Waalrackets

MEER BETREKKEN ,,Het merendeel van de jeugdleden komt uit Gorinchem. Dat is vaak verder weg, dus dan hadden die leden vaak alleen tennisles en verder niet, dat was zonde. Daarom zijn we gaan kijken hoe we de jeugd meer konden betrekken bij elkaar. We hebben een switch gemaakt en de methodiek TOF-tennis geïntroduceerd bij onze club, waardoor alle jeugd gezamenlijk les krijgt. De kinderen krijgen passend les, met elkaar en kunnen zo op meer gezelligheid en een grotere sociaal aspect rekenen. De kinderen hebben ook een spelerskaart waarop zij en ouders de voortgang kunnen zien. Dit is een enorme vooruitgang geweest voor onze club: de jeugd tot 12 jaar is verdubbeld in ledenaantal. Verder is er elke maand een clubmiddag met activiteiten, waarbij zij bijvoorbeeld wedstrijdjes kunnen oefenen en zo andere aspecten van het tennis leren. Dit alles om meer betrokkenheid te creëren en dat is zeker gelukt, want de jeugd vindt deze aanpak superleuk.”

Veel mensen vinden dat sociale aspect enorm leuk

ZES TENNISBANEN Bij De Waalrackets wordt gebruik gemaakt van zes tennisbanen: vier gravelbanen en twee kunstgrasbanen. Die combinatie spreekt Octavie erg aan, vertelt hij. ,,Ik ben in 2008 in Gorinchem komen wonen en zocht toen een tennisvereniging. Ik heb gekozen voor De Waalrackets omdat het park en de sfeer me aanspreken en het type baan: gravel en gras. Je kunt dan het hele jaar door tennissen. Ik vind het ook mooi dat er zoveel activiteiten worden georganiseerd bij deze club – van tossavonden tot open toernooi, van Ladies Day tot de jaarlijkse clubkampioenschappen. Het draait hierbij vooral ook om heel veel plezier en dat waarderen de leden: veel mensen vinden dat sociale aspect enorm leuk.”

IN DE BUITENLUCHT Octavie vindt het heerlijk om te tennissen. ,,Je bent lekker in beweging, in de buitenlucht en er zit een spelelement in, dat mij gemotiveerd houdt om fijn te spelen. Bovendien kun je bij tennis je eigen technieken toepassen en zo blijft de sport altijd uitdagend.”

BESTUUR Octavie maakt deel uit van een 6-koppig bestuur. Maar dat was niet al te lang geleden wel anders: toen had de club slechts twee bestuursleden. ,,Gelukkig is dit veranderd. Er staan steeds meer mensen op om vrijwillig taken op zich te nemen. Bijvoorbeeld voor het onderhoud van de baan. Ook doordat er in coronatijd rust en tijd was om zaken op te pakken, zijn er meer mensen gekomen die vrijwilligerswerk op zich willen nemen. Zo is het park verbeterd en zijn we dus aan de slag gegaan met de jeugdafdeling. We merken dat alles heel erg leeft bij De Waalrackets en dat is mooi om te zien. Het is een hele fijne club om bij te horen.”

WEBSITE Voor meer informatie over tennisvereniging De Waalrackets in Vuren kan gekeken worden op de website van de club, waalrackets.nl. Nieuwe leden zijn welkom, zij kunnen vrijblijvend een keer komen kijken bij De Waalrackets. Actie: Iedereen van 18 jaar of ouder die vóór 31 januari 2022 lid wordt met een jaarlidmaatschap, betaalt geen contributie tot 1 april. Dat zijn drie maanden gratis tennissen!

Om je vereniging of club eens stevig in het zonnetje te zetten, hebben we een speciale pagina in het leven geroepen: KOM BIJ DE CLUB. Voor een beperkt bedrag wordt jouw club uitgebreid in het zonnetje gezet, met een groot verhaal en mooie foto(‘s). Eindelijk kun je nu eens goed vertellen wat jouw club zo mooi maakt, welke activiteiten er allemaal zijn, hoe je lid wordt en wat je daar allemaal voor krijgt.
Interesse om jouw club of vereniging in de schijnwerpers te zetten op de pagina KOM BIJ DE CLUB, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0184-448965

Recent werd het aantal van 400 leden aangetikt.
advertentie
advertentie