GJS'er Stef Kamp in het duel met VVGZ.
GJS'er Stef Kamp in het duel met VVGZ. JAN NOORLANDT

GJS blijft puntloos na wéér een nederlaag

20 oktober 2019 om 23:18 Voetbal

REGIO GJS staat na vier wedstrijden in de tweede klasse F nog steeds op nul punten. Na nederlagen tegen Pelikaan (3-0), Wieldrecht (1-3) en EBOH (3-1) werd zaterdag ook van VVGZ verloren: 0-2.

Na de degradatie van vorig seizoen van de eerste klasse naar de tweede klasse verwachtte GJS dit seizoen weer eens wat meer te kunnen winnen. Maar niets is minder waar.

Omdat GJS-coach Marco Verbeek wegens werkzaamheden in het buitenland zat, keerde Cees Lagendijk eenmalig terug op de bank als coach op Sportpark Dalem. Lagendijk, die afgelopen zomer zijn functie als coach inruilde voor die van technisch manager bij GJS, kon echter niet voorkomen dat GJS voor de vierde keer op rij verloor.

GJS had wel wat meer verdiend in het thuisduel met VVGZ, maar vooral aanvallend misten de Gorkumse Jonge Spartanen stootkracht. Juist toen GJS na rust wat sterker was dan VVGZ sloeg de uitploeg toe door de 0-1 te maken. Pas in de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd het ook nog 0-2 en daardoor reist GJS volgende week als puntloze hekkensluiter af naar Woudrichem, dat met twaalf punten koploper is.

KOZAKKEN BOYS, TWEEDE DIVISIE Kozakken Boys was dit weekend vrij en speelt volgende week het thuisduel met Katwijk.

UNITAS ZO., HOOFDKLASSE B Ook de zondagtak van Unitas was dit weekend vrij. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen LONGA'30.

WOUDRICHEM, 2F Woudrichem lijkt niet te stoppen in de tweede klasse F. De op papier lastige uitwedstrijd tegen Tricht werd met duidelijke cijfers gewonnen: 1-4. Danny Schaap, Tim Saaman, Corné Nijhoff en Yoeri Duyzer waren trefzeker voor de Vissenkoppen, die het vooral in de eerste helft lastig hadden. Na de 1-1 ruststand verzekerde de ploeg van coach Piet Saaman zich in de tweede helft echter alsnog van de drie punten. Daardoor staat Woudrichem alleen aan kop, omdat Pelikaan met 0-5 onderuit ging tegen Wieldrecht. Volgende week komt hekkensluiter GJS op bezoek.

ARKEL, 2F Door twee goals van Jesse Hoogewoning kwam Arkel tegen Roda Boys met zowel 0-1 als 1-2 voor, maar beide keren werd die voorsprong door Roda Boys teniet gedaan. Uiteindelijk was er een goal van Lorenzo Agnoli nodig om met een knappe overwinning van het veld te stappen. In Arkels debuutseizoen in de tweede klasse staat de ploeg van coach Leon Elands na vijf wedstrijden op negen punten. Goed voor een fraaie zevende plaats.

SLEEUWIJK, 2F Sleeuwijk wacht net als GJS nog op de eerste zege van het seizoen in de tweede klasse F, maar die kwam er ook afgelopen zaterdag niet. Ondanks een 0-1 voorsprong in de Brabantse derby tegen Altena, door een goal van Frans van den Steenhoven, ging de ploeg van coach Pieter Tuns wederom onderuit: 3-1. De teller staat zodoende na vijf duels nog altijd maar op één punt.

SVW, 3C SVW deed zaterdag opnieuw uitstekende zaken in de derde klasse C. Zelf won de ploeg van coach Tutu Ndona met liefst 5-0 van Meerkerk en tegelijkertijd verloren Alblasserdam en Schelluinen hun wedstrijden. Hicham Farhou en Mounir El Ouazizi scoorden allebei twee keer. Gino Dix opende de score tegen Meerkerk, dat tot zaterdag nog niet verloren had. SVW is nog altijd foutloos met vijftien punten uit vijf wedstrijden en heeft nu een voorsprong van drie punten op Alblasserdam, dat tweede staat. De voorsprong op nummer drie Schelluinen bedraagt vijf punten en aanstaande zaterdag is het Schelluinen – SVW.

SCHELLUINEN, 3C Zoals gezegd verloor Schelluinen afgelopen zaterdag. Het was voor de ploeg van coach Philip den Haan de eerste nederlaag van het seizoen. Hardinxveld was op Sportpark Scalune met 0-2 te sterk.

VUREN, 3D Vuren heeft de eerste zege van het seizoen in de tas. Op eigen veld werd NEO'25 met 3-2 verslagen. Bart Muilenburg, Bas van der Vliet en Kaj Brijder waren trefzeker voor de ploeg van coach Ron Vlot.

HEROVINA, 4D Herovina heeft de eerste plaats in de vierde klasse D af moeten staan aan Asperen. Reden daarvoor was het doelpuntloze gelijkspel op bezoek bij Peursum nadat vorige week al met 3-1 werd verloren van Beesd. Volgende week kan de ploeg van coach Glenn Calor de koppositie meteen weer heroveren. Dan gaat Herovina namelijk op bezoek bij Asperen, dat met een wedstrijd minder net zoveel punten als de formatie uit Herwijnen heeft: tien.

UNITAS ZA., 4D De eerste driepunter voor de zaterdagtak van Unitas is eindelijk een feit. Met gelijkspellen tegen Peursum, (5-5) en ASH (2-2) was de ploeg van Tuncay Arslan al dichtbij, maar in het thuisduel met Rhelico werd dan ook echt de eerste zege van het seizoen geboekt. Door twee goals van André Zondag en eentje van Mo Chaaby werd de ploeg uit Rumpt 3-0 verslagen.

SVS'65, 4D Zonder topschutter Willem Looijen (buikspierblessure) won SVS'65 wel weer in de vierde klasse D. De formatie uit Spijk was niet bepaald de betere ploeg in en tegen Kerkwijk, maar door goals van Bart van Andel en Robin IJsselstijn in de laatste vijf minuten van de wedstrijd won de ploeg van José van de Ven wel weer. Met acht punten uit de eerste vijf wedstrijden staat SVS'65 dus op een verdienstelijke vierde plaats.

advertentie
advertentie