Jordanis Moschatis (SVW) in duel met Rida Assaban.
Jordanis Moschatis (SVW) in duel met Rida Assaban. JAN NOORLANDT

Ook Schelluinen kan SVW niet stoppen

28 oktober 2019 om 02:24 Voetbal

REGIO SVW is niet te stoppen in de derde klasse C. De ploeg van coach Tutu Ndona won zaterdag alweer voor de zesde keer op rij. Dit keer moest streekgenoot Schelluinen eraan geloven: 0-3.

Het duurde even voordat SVW de ban wist te breken, maar toen Hicham Farhou eenmaal een strafschop had benut na een uur spelen was er ook geen houden meer aan voor Schelluinen. Via Mounir El Ouazizi werd het nog 0-2 en zelfs 0-3. Schelluinen stond tot zaterdag derde, maar moet door de derde week op rij zonder zege nu genoegen nemen met een zesde plek.

Alleen Alblasserdam kan SVW nog bijbenen dit seizoen. Alblasserdam won namelijk van Schoonhoven met 3-0 en blijft op drie punten achter de streepjes staan. Het affiche van zaterdag is dan ook héél fraai te noemen: dan neemt SVW het op eigen veld op tegen Alblasserdam.

KOZAKKEN BOYS, TWEEDE DIVISIE Kozakken Boys heeft voor de derde wedstrijd op rij niet weten te winnen. Pluspunt was echter wel dat er ditmaal ook niet verloren werd. Na nederlagen tegen Jong Sparta en Koninklijke HFC kwam de ploeg van Rick Adjei zaterdag in Werkendam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Katwijk. Volgende week zou Kozakken Boys graag weer eens willen winnen, maar met een uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, de nummer twee van de Tweede Divisie, op het programma zal dat nog niet meevallen.

UNITAS ZO., HOOFDKLASSE B De zondagtak van Unitas is de nieuwe trotse koploper van de Hoofdklasse. De ploeg van coach Jeroen van Bezouwen won de thuiswedstrijd tegen LONGA'30 niet (1-1), maar dat gelijkspel was wel voldoende om een puntje uit te lopen op Halsteren, dat met 3-0 onderuit ging tegen Silvolde.

WOUDRICHEM/GJS, 2F Koploper Woudrichem is zaterdag heel goed weggekomen tegen hekkensluiter GJS. GJS had tot zaterdag nog geen enkel punt, maar had door goals van Sjors Hendriks en Ruud Bos wel een verrassende 0-2 voorsprong te pakken in en tegen Woudrichem. Een geweldige pegel van Jamy Goemaat leidde echter een comeback van de lijstaanvoerder in. Na de goal van Goemaat stelden Danny Schaap (penalty) en Tim Saaman (geweldige vrije trap) de drie punten veilig voor de zwijnende Vissenkoppen.

ARKEL, 2F Arkel slikte zaterdag een forse nederlaag op eigen veld. EBOH, dat één punt achter koploper Woudrichem staat, was met liefst 1-5 te sterk voor de mannen van coach Leon Elands. Het was na de 5-0 nederlaag tegen Woudrichem de tweede forse domper voor Arkel dit seizoen. Met negentien tegengoals is Arkel nu de meest gepasseerde ploeg van de tweede klasse na Heukelum. Arkel staat wel op een achtste plaats.

SLEEUWIJK, 2F Sleeuwijk wacht ook na zaterdag nog op de eerste zege van het seizoen. Door de 1-0 van Barry Ruitenberg leek de ploeg van coach Pieter Tuns hard op weg naar de eerste driepunter van het seizoen, maar Drechtstreek keerde de stand in de slotfase alsnog om en boekte met een 1-2 zege de eerste overwinning van het seizoen. Het duel van zaterdag tussen GJS en Sleeuwijk wordt dus het duel tussen de enige twee ploegen in de tweede klasse F die nog niet wonnen dit seizoen.

VUREN, 3D Vuren heeft zaterdag een ruime nederlaag geleden door een matige tweede helft te spelen. Na een 0-0 ruststand werd Vuren na rust overlopen door GDC, dat uiteindelijk met 0-3 won.   

HEROVINA, 4D Het is Herovina niet gelukt om de koppositie over te nemen van Asperen. In een onderling duel met koploper Asperen werd met 3-2 verloren. Herovina kwam 1-0 achter, nam vervolgens door een goal van Maarten Lievaart en een eigen doel een 1-2 voorsprong, maar moest toch nog twee goals slikken. Extra zuur: de 3-2 viel pas in blessuretijd. De achterstand van Herovina op Asperen bedraagt nu drie punten, al heeft Asperen een wedstrijd minder gespeeld.  

UNITAS ZA., 4D Unitas (za.) pakte vorige week tegen Rhelico de eerste drie punten van het seizoen, maar afgelopen zaterdag tegen Lekvogels werd weer verloren. Het werd in Lexmond 2-0 voor de thuisploeg.

SVS'65, 4D SVS'65 moest het zaterdag zonder sterkhouders Willem Looijen en Marvin Westerduin stellen in de uitwedstrijd tegen Rhelico. De wedstrijd ging uiteindelijk met 2-1 verloren. Bij de ploeg uit Spijk was Robin IJsselstijn trefzeker.  

advertentie
advertentie