De derby tussen Sleeuwijk en Woudrichem eindigde onbeslist.
De derby tussen Sleeuwijk en Woudrichem eindigde onbeslist. Jan Noorlandt

Derby Sleeuwijk en Woudrichem in evenwicht, Unitas en SVW winterkampioen

16 december 2019 om 02:27 Voetbal

REGIO De derby tussen Sleeuwijk en Woudrichem heeft geen winnaar opgeleverd. In Sleeuwijk bleven de rivalen in evenwicht: 1-1.

De wedstrijd tussen Sleeuwijk en Woudrichem werd om 17.00 uur gespeeld en hoewel het ijskoud was op Sportpark de Roef kwamen er zodoende toch honderden toeschouwers af op de derby tussen Woudrichem en Sleeuwijk. Ondanks dat Woudrichem de eerste periode won en Sleeuwijk onderaan de tweede klasse bungelt, bleven de ploegen in evenwicht. Barry Ruitenberg opende de score namens Sleeuwijk, waarna Dillis de Vries de 1-1 eindstand op het bord zette. Jenner Koek moest nog vroegtijdig douchen met een tweede gele, en dus rode, kaart.

Voor Woudrichem was het alweer de vijfde keer dat de ploeg niet tot een zege kwam. De ploeg van Piet Saaman staat inmiddels vierde met vier punten achterstand op koplopers VVGZ en EBOH. Sleeuwijk verloor na de zege op Pelikaan weer niet, maar blijft wel voorlaatste staan in de tweede klasse F. Alleen Tricht (zes punten) pakte minder punten dan Sleeuwijk (acht).

Kozakken Boys, Tweede Divisie Kozakken Boys wisselt de laatste weken steevast een overwinning af met een nederlaag en dat was afgelopen weekend niet anders. Na de 4-2 overwinning op GVVV werd er zaterdag weer met 3-1 verloren van Scheveningen. De ploeg van Rick Adjei sluit de eerste seizoenshelft in de Tweede Divisie daardoor af als nummer acht. De achterstand op koploper HHC Hardenberg bedraagt acht punten.

Unitas (zo.), Hoofdklasse B De zondagtak van Unitas mag zich na zondag winterkampioen noemen. Op Sportpark Molenvliet werd IFC met 2-0 verslagen. Daniel Alexander en Pascal van Delden waren de doelpuntenmakers. Unitas gaat zodoende 2020 in met de eerste plek in de Hoofdklasse met 29 punten. Halsteren volgt met 28 punten, SV Juliana '31 en Baronie met 26 punten. IFC blijft door de nederlaag in Gorinchem steken op 20 punten.

Arkel, 2F De wedstrijd tussen Arkel en Wilhelmina'26 werd afgelast.

GJS, 2F GJS verloor vijf weken op rij niet, maar aan die reeks werd zaterdag een einde gemaakt door Altena. Op Sportpark Dalem waren de Nieuwendijkers met 1-2 te sterk. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de allerlaatste minuut kreeg GJS alsnog een tegentreffer om de oren. Nordin El Hassani had voor rust de score geopend voor de Gorkumse Jonge Spartanen.

SVW, 3C Over het algemeen wint SVW bijna alle wedstrijden eenvoudig, maar zaterdag ging het tegen laagvlieger Groot-Ammers wat lastiger. Pas in de laatste minuut stelden de streepjes de drie punten veilig. Gino Dix opende de score namens SVW, waarna Mounir El Ouazizi in de laatste minuut de winnende verzorgde. Net als Unitas mag dus ook SVW zich winterkampioen worden. De voorsprong op Alblasserdam, dat ook alles blijft winnen, is nog altijd twee punten.

Schelluinen, 3C Schelluinen, dat na het huidige seizoen afscheid neemt van coach Philip den Haan, heeft wéér verloren. Dit keer met 4-2 van De Alblas. De eerste drie wedstrijden van het seizoen won Schelluinen, maar sindsdien geen één keer meer. Na de nederlaag van zaterdag staat de ploeg zelfs derde van onder.

Vuren, 3D De wedstrijd tussen Vuren en Haaften werd afgelast.

Herovina, 4D Herovina won dit seizoen al eens met 7-0 van Well en ook afgelopen zaterdag kregen de mannen van coach Glenn Calor het voor elkaar om zeven keer te scoren. Dit keer was het Leerdam Sport dat het moest ontgelden. Het werd in Leerdam liefst 3-7 na een 0-5(!) voorsprong binnen een kwartier. Arnel Kocan (3x), Coen de Ridder, Jesse van Vliet, Lloyd Hobo en Frank Clements scoorden voor de ploeg uit Herwijnen.

SVS'65, 4D SVS'65 had Herovina én zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door van koploper Asperen te winnen, maar de koploper in de vierde klasse D vertrok met een 1-2 overwinning uit Spijk. Via Ryan Brood kwam SVS'65 nog wel op een 1-0 voorsprong, maar dat bleek niet voldoende voor een positief resultaat. De mannen uit Spijk moeten nu een gat van acht punten laten met de koploper terwijl dat gat dus ook verkleind had kunnen worden tot twee punten.

Unitas (za.), 4D De zaterdagtak van Unitas heeft het kalenderjaar in mineur afgesloten door een 4-3 nederlaag tegen hekkensluiter Well. In plaats van afstand te nemen tot de hekkensluiter kwam Well met de overwinning juist op vier punten van Unitas, dat voorlaatste staat. Het was voor Well de eerste zege van het seizoen en zelfs de eerste sinds 18 mei.

advertentie
advertentie