Archief BDU Media

Kozakken Boys en Spakenburg delen de punten na krankzinnige slotfase

11 september 2021 om 19:25 Voetbal

WERKENDAM Zaterdag heeft Kozakken Boys met 3-3 gelijkgespeeld tegen Spakenburg. De bezoekers stonden vrijwel de gehele tweede helft op voorsprong maar na een spectaculaire slotfase gingen de Werkendammers er nog bijna met de winst vandoor. ,,We hadden een geweldige comeback maar in de laatste seconde ging het toch nog mis’’, aldus Kozakken Boys-trainer Rick Adjei.

Kozakken Boys – Spakenburg 3-3

Frank Schilder 0-1 45+5’

Vince Gino Dekker 1-1 50’

Yordi Teijsse 1-2 58’

Thomas Marijnissen 2-2 86’  + 3-2 90+6’

Floris van der Linden 3-3 90+7’

In de eerste helft had de thuisploeg de overhand en waren de meeste kansen voor de Werkendammers. De openingstreffer zou uiteindelijk echter vallen voor Spakenburg, want Frank Schilder maakte diep in de blessuretijd van de eerste helft de 0-1 uit een corner. Zo ging Kozakken Boys dus ondanks het betere spel met een 0-1-achterstand naar de kleedkamers.

De tweede helft begon vervolgens slecht voor de Werkendammers, Vince Gino Dekker schoot vanaf ,,een meter of 25’’ de 0-2 binnen voor de bezoekers. Kozakken Boys gaf echter niet op na deze tegenslag en al snel verkleinde Yordi Teijsse de achterstand in de 58ste minuut tot 1-2. Voor een geruime tijd verdedigde Spakenburg vervolgens de voorsprong tot in de 86ste minuut Thomas Marijnissen Kozakken Boys langszij schoot. De thuisploeg ging daarna nog voor de overwinning en diep in blessuretijd, in de 96ste minuut, leek Marijnissen de overwinning binnen te slepen met de 3-2. Na de 3-2 ging Spakenburg echter over tot een-alles-of-niets-aanval om nog een punt te redden en in de slotseconde maakte Floris van der Linden ,,uit de kluts’’ nog de gelijkmaker.

Ondanks het gelijkspel was trainer Adjei lovend over zijn ploeg, die dit seizoen nog ongeslagen is, met in het bijzonder Leon Bot die hij de Man of the Match vond. ,,Leon speelde heel gepassioneerd en was in al zijn duels voortreffelijk.’’

Door dit gelijkspel staat Kozakken Boys op 6 punten uit 4 wedstrijden op de zesde plaats in de Tweede Divisie. Volgende week ontvangen de Werkendammers Sparta Rotterdam II, dat vandaag met 1-1 gelijkspeelde tegen Scheveningen en de 4e plek bezet.