Uitblinker Jerrel Hak neemt de bal op zijn slof
Uitblinker Jerrel Hak neemt de bal op zijn slof Theo Bos

Unitas klopt nummer 2

19 september 2021 om 17:45 Voetbal

GORINCHEM GVV Unitas heeft zondag met 4-2 gewonnen van OSS’20, dat voor de wedstrijd de tweede plaatst bezette in de Derde Divisie B. ,,We hebben op de goede momenten gescoord’’, aldus Unitas trainer Michel van Oostrum.

4-2 Jerrel Hak 78’

Al vanaf het begin van de wedstrijd waren er veel kansen voor beide ploegen. In de 19e minuut was het Jerrel Hak die de score opende namens de thuisploeg. Heel lang kon Unitas niet genieten van de voorsprong want twee minuten later maakte Daan de Bruin de gelijkmaker. Het bleef een tijd 1-1 tot Everon Pisas vlak voor rust de 2-1 binnenschoot, ,,Rusten met een 2-1 voorsprong is altijd prettig.’’

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Unitas de marge uitbreidde door een treffer van Jeremy van Uunen in de 51ste minuut. Nog geen drie minuten later kreeg OSS echter een penalty na een overtreding in het zestienmetergebied, die werd benut door Tim Waterink. De bezoekers bleven hierna gevaarlijk vooral omdat ,,zij veel lengte hadden en dus gevaarlijk waren bij lange ballen.’’ Unitas hield de voorsprong echter vast en uiteindelijk was het Hak die in de 78ste minuut de overwinning van Unitas bezegelde met de 4-2.

Door deze overwinning stijgt Unitas naar de 8e plaats in de Derde Divisie B, volgende week treden de roodbroeken aan tegen Westlandia. Komende woensdag krijgt Unitas eerst Ter Leede uit Sassenheim op bezoek in de beker.