Archief BDU Media

Kozakken Boys door in de beker

23 september 2021 om 13:47 Voetbal

WERKENDAM Kozakken Boys heeft zich woensdag geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Groene Ster (Heerlen) werd met 2-0 eenvoudig verslagen. ,,Vanaf het begin tot het einde hebben wij de wedstrijd gedomineerd’’, aldus Kozakken-trainer Rick Adjei.

Kozakken Boys – Groene Ster 2-0

1-0 Gwaeron Stout 13’

2-0 Johnny Lommers 57’

De thuisploeg begon de wedstrijd sterker dan Groene Ster en al na 13 minuten schoot Gwaeron Stout de 1-0 binnen voor de Werkendammers. ,,Wij speelden erg vast aan de bal en de kansen waren voor ons.’’ Gedurende de resterende eerste helft kreeg Kozakken Boys nog een paar goede kansen om de voorsprong te vergroten maar het bleef bij een 1-0 ruststand.

Het spelbeeld bleef ongeveer hetzelfde in de tweede helft en na een klein uurtje kopte Johnny Lommers de verdiende 2-0 binnen. Groene Ster probeerde hierna met wat afstandsschoten nog de aansluitingstreffer te maken maar de thuisploeg gaf de overwinning niet meer uit handen. ,,Een betere afspiegeling was 5-0 of 6-0 geweest maar we vergaten de wedstrijd eerder op slot te doen.’’

Komende zaterdag speelt Kozakken Boys thuis tegen HHC Harderberg in de reguliere competitie.