JAN NOORLANDT

Woudrichem en GJS delen de punten

25 september 2021 om 21:21 Voetbal

WOUDRICHEM Zaterdag hebben VV Woudrichem en GJS het seizoen geopend met een 2-2 gelijkspel op Sportpark Het Bolwerk. ,,Het was de start van de competitie en daarom was het voor beide partijen nog een beetje spannend en zoekend’’ aldus GJS trainer Marco Verbeek. Bij zowel GJS als Woudrichem werd de wedstrijd ,,niet heel erg als een derby ervaren maar meer als een opening van het seizoen en dat was ook terug te zien op het veld.’’

Woudrichem – GJS 2-2

1-0 Wilty Schaap 26’

1-1 Ben Vissers 51’

1-2 Yuri Bos 63’ (pen)

2-2 Dillis de Vries 70’

In de eerste helft van de wedstrijd was de thuisploeg ,,effectiever met de kansen’’ en in de 26e minuut was het dan ook Wilthy Schaap die de openingstreffer maakte voor Woudrichem. Hierna waren er wat kansjes over en weer maar tot scoren kwamen beide ploegen niet meer voor het rustsignaal.

Het was GJS dat beter uit de kleedkamer kwam en dan met name Ben Vissers, die in de 51ste minuut twee man voorbijsnelde en ,,á la Bergkamp’’ de gelijkmaker op het scorebord zette. Na een uur gespeeld te hebben kregen de bezoekers, tot overmaat van ramp bij Woudrichem, ook nog eens een penalty die werd benut door Yuri Bos. Heel lang kon GJS niet genieten van de voorsprong want in de 70e minuut bracht Dillis de Vries de thuisploeg weer langszij. In het resterende deel van de wedstrijd konden beide ploegen de overwinning niet over de streep trekken en zo bleef het bij 2-2.

Door het gelijkspel bezetten GJS en Woudrichem de gedeelde 6e plek in de 2e klasse F. Volgende week speelt Woudrichem uit tegen Tricht, dat met 1-3 won van Heukelum en de 3e plek bezet en GJS speelt thuis tegen Sleeuwijk, dat met 5-1 won van Arkel en koploper is.