JAN NOORLANDT

Herovina klasse apart in derby tegen SVS’65

16 oktober 2021 om 21:27 Voetbal

HERWIJNEN Zaterdag heeft Herovina met 4-0 gewonnen van SVS’65. ,,Het eerste kwartier waren wij beter maar na de twee snelle doelpunten van Herovina hebben wij alleen nog wat speldenprikjes uit kunnen delen’’, blikt SVS’65-trainer José van de Ven terug op de wedstrijd. ,,Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld vandaag, we waren veruit de betere ploeg’’, aldus Herovina-trainer Marcel de Groot.

Herovina - SVS’65 4-0

20’ Kevin Steenbruggen 1-0

22’ Jesse van Vliet 2-0

46’ Jesse van Vliet 3-0

86’ Kevin Steenbruggen 4-0

Aan het begin van de wedstrijd waren de teams redelijk gewaagd aan elkaar. Dit was tot in de 20ste minuut Kevin Steenbruggen de thuisploeg op voorsprong schoot. Nog geen twee minuten later Kopte Jesse van Vliet de 2-0 binnen en zo keek SVS’65 al vrij snel tegen een flinke achterstand aan. ,,Voor de rust hadden we nog wat kansjes op de aansluitingstreffer, maar die werd niet gemaakt.’’

Herovina vloog in de tweede helft uit de startblokken doordat van Vliet vrijwel direct na het startsein de 3-0 binnenschoot. Om het drama voor SVS’65 compleet te maken kreeg Fitim Meha in de 60ste minuut zijn tweede gele kaart en zo moesten de bezoekers nog een half uur lang doorspelen met een man minder. Door de rode kaart was het verzet van SVS’65 definitief gebroken. Vlak voor tijd maakte Steenbruggen nog zijn tweede van de dag.

Door de overwinning staat Herovina 5e in de 4e klasse E. Volgende week speelt de ploeg uit Herwijnen uit tegen SV Noordeloos, dat 13e staat na een 0-5-verlies tegen Peursum. SVS’65 staat door het verlies 8e. Volgende week komt Asperen op bezoek in Spijk, dat 6e staat en niet speelde dit weekend.