Woudrichem verslaat Arkel

30 oktober 2021 om 19:22 Voetbal

WOUDRICHEM Zaterdag heeft VV Woudrichem met 3-2 gewonnen van ASV Arkel. Woudrichem-trainer Gerrie Schaap was erg blij met de overwinning: ,,Geweldig voor het elftal na de verliespartijen van de afgelopen weken.’’ Arkel-trainer Leon Elands was van mening dat ,,het verlies vandaag niet nodig was, de betere ploeg staat met lege handen.’’

Woudrichem – Arkel 3-2

1-0 Rick Naayen 8’

1-1 Corné van Horik 23’

1-2 Remie Schuurman-van Klaveren 73’

2-2 Danny Schaap (pen) 80’

3-2 Tim Saaman 85’

Woudrichem kende een goed begin van de wedstrijd, al in de achtste minuut opende Rick Naayen de score voor de thuisploeg. Hierna zakte Woudrichem wat meer in en waren de meeste kansen voor Arkel. In de 23ste minuut bracht Corné van Horik de bezoekers langszij. Vervolgens waren er wat kansen over en weer maar tot het rustsignaal werd er geen doelpunt meer gemaakt.

In de tweede helft nam Arkel ,,het heft in handen’’ en in de 73ste minuut maakte Remie Schuurman-van Klaveren de 1-2. Heel lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong want in de 80ste minuut kreeg Woudrichem een strafschop toegekend na een overtreding, deze werd vervolgens door Danny Schaap binnengeschoten. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg trainer Elands een rode kaart wegens praten. Tot overmaat van ramp voor Arkel maakte Tim Saaman in de 85ste de 3-2 voor Woudrichem. Van deze tegenslag konden de bezoekers niet meer terugkomen en zo bleven de drie punten in Woudrichem.

Door de overwinning staat Woudrichem 7e in de 2e klasse F. Volgende week speelt Woudrichem uit tegen koploper Wieldrecht. Arkel staat door de nederlaag 13e, volgende week komt Heukelum op bezoek in Arkel, dat 12e staat na een 2-1-verlies van Wilhelmina’26.