Ruime overwinning GJS op tiental Roda Boys/Bommelerwaard

6 november 2021 om 21:13 Voetbal

AALST Zaterdag heeft GJS eenvoudig gewonnen van Roda Boys/Bommelerwaard. In Aalst werd het uiteindelijk 1-5. ,,Vrijwel de hele wedstrijd waren wij heer en meester’’, aldus GJS-trainer Marco Verbeek.

1-5 Rowan van der Wal 90’

Aan het begin van de wedstrijd was de thuisploeg iets beter. Na een kwartier gespeeld te hebben nam GJS het initiatief over en in de 18e minuut opende Ben Vissers de score. Rond de 30ste minuut kreeg een speler van Roda Boys/Bommelerwaard een directe rode kaart en zo stond de thuisploeg al vrij vroeg in de wedstrijd met maar tien man in het veld. Tot aan het rustsignaal bleef het 0-1.

In de tweede helft bleef GJS de bovenliggende partij en in de 48ste minuut maakte Björn Barten de terechte 0-2. Kort daarop deed de thuisploeg via Jelle Scholts echter iets terug en zo werd het toch weer een beetje spannend. In de 68ste minuut leek Ruud Bos de wedstrijd definitief te beslissen door de 1-3 te maken. Toen Quincy Bartens in de 79ste minuut nog een penalty benutte was het over en uit met het verzet van Roda Boys/Bommelerwaard. Vlak voor het eindsignaal zette Rowan van der Wal zijn naam ook nog op het scorebord.

Door de overwinning staat GJS tweede in de 2e klasse F. Volgende week is GJS vrij, de week daarop komt SVW op bezoek, dat derde staat, in de stadsderby.