Gemeente Amersfoort

Schelluinen hervat de competitie met ruime zege op BZC’14

5 februari 2022 om 21:19 Voetbal

SCHELLUINEN Zaterdag heeft Schelluinen met 5-1 gewonnen van BZC’14 uit Brakel/Zuilichem. ,,Erg fijn om zo’n eerste wedstrijd, die voor iedereen onwennig was, te winnen’’, aldus Schelluinen-trainer Richard van Gils.

Schelluinen – BZC’14 5-1

3’ Pascal van Delden 1-0

18’ Yannick de Bondt 2-0

51’ 2-1

65’ Menno Dekker 3-1

73’ Pascal van Delden 4-1

80’ Damien de Jong 5-1

Schelluinen begon de eerste competitiewedstrijd van 2022 zeer sterk, al na drie minuten maakte Pascal van Delden de openingstreffer voor de thuisploeg. In de 18e minuut verdubbelde Yannick de Bondt de voorsprong voor de thuisploeg. ,,In de eerste twintig minuten hadden wij eigenlijk op 3-0 of zelfs 4-0 moeten komen gezien de vele kansen die wij kregen.’’ Hierna bleef Schelluinen de dominante ploeg maar waren er wel minder doelpogingen. Vlak voor het rustsignaal had BZC’14 nog wel een grote kans op de 2-1.

De wake-up-call vlak voor de pauze was niet voldoende voor Schelluinen om een doelpunt van BZC’14 te voorkomen, in de 52ste minuut viel de aansluitingstreffer alsnog. ,,Hierna ging BZC’14 meer naar voren voetballen, waardoor er voor ons meer ruimte kwam.’’ Door gebruik te maken van deze ruimte maakte Menno Dekker in de 65ste minuut de 3-1, dit was de genadeklap voor BZC’14. Nadat het geloof op een overwinning wegviel bij de bezoekers kreeg Schelluinen nog een paar kansen om de score uit te breiden. Uiteindelijk maakte Van Delden in de 73ste minuut de 4-1 en Damien de Jong in de 80ste minuut de 5-1.

Door de overwinning staat Schelluinen 3e in de derde klasse D. ,,Als wij volgende week de laatste inhaalwedstrijd winnen staan wij maar 2 punten achter op de koploper (GVV’63).’’ Komende zaterdag speelt Schelluinen uit tegen SV Capelle, die momenteel 9e staan.