Theo Bos

Unitas verliest van effectief spelend Hollandia

20 februari 2022 om 19:22 Voetbal

GORINCHEM Zondag heeft Unitas met 0-3 verloren van Hollandia uit Hoorn. ,,Wij kwamen er vandaag niet doorheen, Hollandia had een goed georganiseerd blok’’, aldus Unitas-trainer Hans de Jong.

Unitas-Hollandia 0-3

De thuisploeg had gedurende de hele wedstrijd het meeste balbezit, dit resulteerde echter maar in weinig kansen. In de 8ste minuut kwamen de bezoekers ,,uit het niets’’ op 0-1 en zo keek Unitas al vroeg tegen een achterstand aan. Tot aan het rustsignaal bleef het verschil een doelpunt.

In de tweede helft was het spelbeeld eerst vrijwel onveranderd in het regenachtige Gorinchem. Dit veranderde nadat de bezoekers uit een van hun schaarse kansen, ,,het aantal kansen van Hollandia was op een hand te tellen’’ , in de 55ste minuut op 0-2 kwamen. Hierna ging de thuisploeg ,opzoek naar de aansluitingstreffer, nog aanvallender spelen, maar keer op keer hield de Hoornse verdediging de aanvallen tegen. Toen het in de 70ste minuut ook nog 0-3 werd was het definitief gedaan met Unitas.

Unitas staat momenteel derde in de Derde Divisie B, de nummer vier en vijf (UNA en Groene Ster) kunnen er echter nog overheen omdat die ploegen een wedstrijd minder hebben gespeeld. Volgende week speelt de ploeg van De Jong uit tegen hekkensluiter DEM in Beverwijk.