Jeroen van der Veer

Unitas (zaterdag) en ASH komen niet tot scoren

2 april 2022 om 23:57 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft zaterdag met 0-0-gelijkgespeeld tegen ASH uit Hellouw. ,,We hebben tal van kansen gehad die we niet hebben benut’’, blikte Unitas-trainer Othman Bouchaten terug op de wedstrijd.

Unitas (zaterdag) – ASH 0-0

In de eerste helft kreeg Unitas al vrij snel de ,,controle’’ over de wedstrijd. Er kwamen hierdoor ook wat kansjes maar echt heel gevaarlijk waren die allemaal niet. ASH kreeg zelf ook maar weinig ruimte om gevaarlijk te worden. Beide ploegen hadden daarom nog niet gescoord na 45 minuten.

Tijdens het tweede gedeelte van de wedstrijd zette Unitas meer aan en ging het ,,erop en erover.’’ In de 55ste minuut leek Daan Romijn namelijk de 1-0 te maken maar dit doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel, ook al was de vlag niet omhoog bij de grensrechter. ,,Dit was een zware morele klap.’’ Unitas herpakte zich na een tijdje wel en er waren nog enkele kansen op de 1-0 maar die bleef uiteindelijk uit.

Door het gelijkspel staat Unitas zesde in de 4e klasse E. Volgende week speelt Unitas uit tegen Lekvogels, de huidige nummer tien, in Lexmond.