SVW verliest topper van Roda Boys in doelpuntrijk duel

23 april 2022 om 21:21 Voetbal

AALST SVW heeft zaterdag een flinke tik gekregen in de titelstrijd. Uit tegen directe concurrent Roda Boys/Bommelerwaard, in Aalst, werd het 4-3. ,,Voor de neutrale kijker zal het een mooie wedstrijd zijn geweest, wij verliezen vandaag op de details’’, aldus SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek.

4-3 Musab Abdirahman 92’

SVW begon uitstekend aan de wedstrijd, al na zes minuten zorgde Musab Abdirahman voor de 0-1. De thuisploeg kwam echter al snel weer langszij door een treffer van Mo Nikbakht. Tegen het einde van de eerste helft werd het nog 2-1 dankzij Armand Selmani.

In de tweede helft bleven de twee teams gelijkwaardig aan elkaar. Rond de 70ste minuut kreeg SVW een strafschop, maar de inzet van Hicham Farhou werd gestopt door doelman Jamil Kools. Kort daarop zorgde Toby Tan voor de 3-1, en zo leek de wedstrijd gespeeld. SVW gaf zich echter nog niet gewonnen, want Mounit el Ouazizi maakte in de 78ste minuut de 3-2. Selmani besliste nog geen minuut later de wedstrijd alsnog door de 4-2 te maken. Vlak voor tijd maakte Abdirahman nog wel de 4-3, zijn treffer kwam echter te laat om het tij nog te doen keren.

Door de nederlaag staat SVW tweede in de 2e klasse F. Roda Boys staat nu vier punten voor op de ploeg van Sleeuwenhoek (al heeft SVW wel een wedstrijd minder gespeeld nog). Volgende week komt Altena, de huidige nummer zes, op bezoek in Gorinchem.