ZVG/Cagemax eindigde als vijfde in de zaalvoetbal competitie
ZVG/Cagemax eindigde als vijfde in de zaalvoetbal competitie Den Uijl Fotografie

Dames ZVG/Cagemax sluiten seizoen af als nummer vijf

24 april 2022 om 13:02 Voetbal

GORINCHEM ZVG/Cagemax ontving vrijdagavond voor de laatste maal de vrouwen van Drachtster Boys. De voormalig landskampioen stopt na dit seizoen met zaalvoetbal op Eredivisie niveau. Wat stond er nog op het spel? De vijfde plaats. Bij een gelijkspel of overwinning zou ZVG/Cagemax deze positie in handen houden. Na een zeer overtuigende eerste helft en een gelijk opgaande tweede helft bleven de drie punten in Gorinchem. Uitslag: 6-3.

ZVG/Cagemax begon sterk aan de wedstrijd. Revanche gevoelens voor de nederlaag eerder dit seizoen in Drachten (5-2) en het behoud van de vijfde plaats speelden daarin een rol. De hoogste eindklassering tot nu toe voor het enige regioteam dat op Eredivisie niveau uitkomt. Niet alleen wat betreft zaalvoetbal, maar alle (!) teamsporten. De eerste minuten was het tempo enorm hoog. Strakke inspeelpasses, veel beweging zonder bal en prachtige aanvallen volgden elkaar op. Het duurde uiteindelijk tot minuut zes voordat de ban gebroken werd. Esther Lakerveld plaatste het leer met haar verkeerde been met veel precisie in de rechter bovenhoek na een corner van Noël Elands: 1-0.

Na negen minuten zaalvoetbal op het hoogste niveau was het Daniëlle Kortlever die van achteruit Kayla van den Boomgaard bereikte. Goed doorlopen en een krachtig schot in de verte hoek zorgden voor een comfortabele voorsprong. De scheidsrechters zetten het doelpunt uiteindelijk op naam van keepster Anna Reitsma (eigen doelpunt), maar na het terugkijken van de beelden komt het doelpunt gewoon op naam van Kortlever: 2-0. Halverwege de eerste helft kreeg Esther Lakerveld de bal ongelukkig tegen zich aangespeeld. Hiermee verraste Lakerveld haar eigen keepster. Hannah van den Heuvel moest daarom voor de eerste keer deze avond de bal uit haar doel halen: 2-1.

ZVG/Cagemax wilde de voorsprong zo snel als mogelijk weer vergroten. Zo’n zes minuten voor rust bereikte de bij vlagen ongrijpbare Patricia Looijen aanvoerster Noël Elands die met een bekeken “chippie” de doelvrouw van Drachtster Boys verschalkte: 3-1. Ook de vierde ZVG goal was van grote schoonheid. Een uitbal gevolgd door een aanval over zes schijven met veel beweging zonder bal resulteerde in de 4-1 van Daniëlle Kortlever. In de slotseconden voor het rustsignaal bracht Drachtster Boys de spanning terug door slordigheid in de defensie van ZVG/Cagemax. Ruststand: 4-2.

Na rust veranderde het spelbeeld enigszins. ZVG/Cagemax wilde door in het hoge tempo, maar vergat daarbij af en toe de rust in het spel te houden. Hierdoor werd het steeds rommeliger. De nummer 34 van Drachtster Boys kreeg in minuut eenentwintig haar enige gele kaart, wat overigens een wonder genoemd mag worden. Twee minuten later werd ook Kayla van den Boomgaard op de bon geslingerd. In de zesentwintigste minuut kwam de spanning volledig terug in de wedstrijd. Wederom was ZVG/Cagemax niet scherp in verdedigend opzicht, waardoor de 4-3 bij de tweede paal werd binnengelopen. In het verloop van de tweede helft ging ZVG/Cagemax weer wat rustiger voetballen. Het duurde uiteindelijk tot drie minuten voor tijd voordat de wedstrijd in het slot gegooid werd door de thuisploeg. Patricia Looijen onderschepte op eigen helft de bal en met een soepele dribbel omspeelde Looijen uiteindelijk de keepster: 5-3.

Het slotakkoord was voor Kayla van den Boomgaard. Na een goede combinatie met Patricia Looijen was het eerstgenoemde die de trekker overhaalde en de eindstand bepaalde: 6-3.

Helaas wisten de sterk spelende Mandy de Jong en Marloes Blom deze avond niet te scoren om het feest helemaal compleet te maken. Rest nog te vermelden dat in de tweede helft Patricia Degener op doel stond in plaats van Hannah van den Heuvel. Beide keepsters keepten een prima wedstrijd. Na afloop van het laatste fluitsignaal werd het aanwezige publiek bedankt voor de steun en support dit seizoen. De vijfde plaats in de Eredivisie is het beste resultaat ooit voor de dames van ZVG/Cagemax. Helaas net geen playoffs voor het landskampioenschap, maar een prestatie om zeer trots op te zijn. Als vereniging zijn wij dit zeker!