Tiental Schelluinen stuit op Eethense muur

30 april 2022 om 19:44 Voetbal

EETHEN Schelluinen heeft zaterdag met 2-1 verloren van GDC in Eethen. ,,De tegenstander vandaag kon heel goed verdedigen, daar hadden wij het heel moeilijk mee’’, aldus Schelluinen-trainer Richard van Gils.

GDC – Schelluinen 2-1

De thuisploeg begon zeer goed aan de wedstrijd, in de 20ste minuut werd het namelijk 1-0 en nog geen drie minuten later werd het 2-0. ,,Hierna hebben zij bijna alleen maar verdedigd.’’ Schelluinen koos vervolgens de aanval maar brak maar moeilijk erdoorheen. Na 45 minuten spelen was het nog altijd 2-0.

In de tweede helft bleef Schelluinen druk zetten op GDC. Er kwamen hieruit wel wat kansjes maar de meesten werden snel verijdeld. Rond de 70ste minuut kreeg Damiën de Jong zijn tweede gele kaart en zo moest Schelluinen met tien man verder. De bezoekers bleven, ondanks dat ze een man minder hadden, druk zetten op GDC. Vlak voor tijd kwam Menno Dekker toch door de defensie van de thuisploeg heen en zo werd het nog 2-1. Zijn treffer viel echter te laat om nog een punt te redden.

Door de nederlaag staat Schelluinen derde in de 3e klasse D. Volgende week speelt Schelluinen uit tegen GVV’63, de huidige nummer twee, in Gameren.