Kozakken Boys verliest in doelpuntenfestijn van Jong FC Volendam

30 april 2022 om 21:23 Voetbal

WERKENDAM Kozakken Boys heeft zaterdag met 3-5 verloren van Jong FC Volendam. ,,Aan een gelijkspel hadden wij niks, dus we moesten risico’s nemen aan het einde van de wedstrijd, en die pakten uiteindelijk verkeerd uit’’, blikte Kozakken Boys-trainer Michel Langerak terug op de wedstrijd.

3-5 Tayrell Wouter 90’

Vanaf het begin van de wedstrijd waren de teams gewaagd aan elkaar. De openingstreffer was voor de bezoekers, Lequincio Zeefuik maakte in de 31ste minuut namelijk de 0-1. Niet veel later werd het ook 0-2 door een treffer van Tayrell Wouter. Hierna kreeg Jong FC Volendam nog een strafschop toegekend maar deze werd gemist. Johnny Lommers verkleinde vervolgens het verschil weer in de 39ste minuut door de 1-2 te maken en vlak voor het einde van de eerste helft trok Tarik Fagrach de stand weer gelijk.

Het spelbeeld bleef hetzelfde in de tweede helft, beide ploegen kregen grote kansen. In de 74ste minuut bracht Koen Blommestijn Jong FC Volendam weer op voorsprong. Deze voorsprong was echter maar van korte duur want Frenk Keukens maakte in de 85ste minuut de gelijkmaker. Kozakken Boys ging toen op jacht naar de 4-3 maar door het aanvallende spel ontstonden er ruimtes achterin bij de thuisploeg. Deze werden benut door Blommestijn en Wouter, die respectievelijk de 3-4 en 3-5 maakten.

Door de nederlaag staat Kozakken Boys zestiende in de Tweede Divisie. Volgende week speelt het elftal van Langerak uit tegen De Treffers, de huidige nummer dertien, in Groesbeek.