Theo Bos

Unitas verliest van Dongen in aantrekkelijk duel

22 mei 2022 om 20:29 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft zondag met 1-2 verloren van Dongen in een duel waarin beide teams vrijuit konden voetballen (beide ploegen zijn al veilig). ,,Ondanks dat de wedstrijd nergens meer over ging, gingen beide elftallen wel vol voor de overwinning’’, aldus Unitas-trainer Hans de Jong.

Unitas – Dongen 1-2

De thuisploeg begon sterk aan het duel, in de 21ste minuut zorgde Everon Pisas voor de 1-0. ,,Hierna kwam Dongen ,,uit het niets op 1-1 en 1-2 ,vrij snel achter elkaar, met twee mooie doelpunten.’’ Unitas kon tot het rustsignaal de opgelopen schade niet repareren.

In de tweede helft was Unitas heer en meester op het veld. ,,We gaven niks meer weg en kregen een paar grote kansen.’’ Pisas, Robert Mutzers, Daan Goes en Daniel Alexander kregen vervolgens nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar niemand kreeg de bal in het net.

Door de nederlaag staat Unitas twaalfde in de Derde Divisie B. Komende donderdag speelt de formatie van De Jong uit tegen Hollandia, de huidige nummer zestien, in Hoorn.