Unitas verliest van Quick na zwakke tweede helft

13 maart 2022 om 18:26 Voetbal

‘S-GRAVENHAGE Unitas heeft zondag met 3-0 verloren van Quick in Den Haag. ,,Een zuur verlies dat niet nodig was vandaag’’, aldus Unitas-trainer Hans de Jong.

Quick – Unitas 3-0

1-0 Frank van der Heiden 55’

2-0 Frank van der Heiden 65’

3-0 Rick Burgering 89’

In de eerste helft van de wedstrijd waren er niet heel veel kansen en was het vooral een ,,tactisch steekspel op het middenveld.’’ Unitas was een paar keer gevaarlijk met kansen van onder andere Robert Mutzers en Everon Pisas, maar deze werden allen gemist. ,,Wij hadden die kansen moeten benutten.’’ Bij het rustsignaal waren de ploegen nog in evenwicht.

De thuisploeg had een flitsende start in de tweede helft door een doelpunt van Frank van der Heiden in de 55ste minuut uit een hoekschop. ,,Na die tegentreffer, die wat ongelukkig binnenviel, waren we de weg kwijt.’’ Unitas kon niet veel meer inbrengen na de 1-0 en het was helemaal over en uit bij de 2-0 van wederom Van der Heiden in de 65ste minuut. Vlak voor tijd maakte Rick Burgering ook nog de 3-0.

Door de nederlaag staat Unitas vijfde in de Derde Divisie B. Volgende week komt UNA, de huidige nummer vier, op bezoek in Gorinchem.