Vuren help Schelluinen aan kampioenschap door te winnen van SV BLC

29 mei 2022 om 19:45 Voetbal

VUREN Vuren heeft zaterdag met 3-2 gewonnen van titelkandidaat SV BLC. Door de nederlaag kan SV BLC koploper Schelluinen niet meer inhalen, waardoor die nu kampioen zijn geworden in de 3e klasse D. ,,Een spannend potje, wij kregen meer ruimte naarmate de wedstrijd vorderde omdat zij moesten komen’’, aldus Vuren-trainer Rick Kolff.

Vuren – SV BLC 3-2

Aan het begin van de wedstrijd had Vuren het moeilijk met SV BLC. ,,Zij hadden een paar grote kansen om op voorsprong te komen.’’ Vuren kwam geleidelijk aan beter in het duel en tegen het einde van de eerste helft waren zij de bovenliggende partij. Bij het rustsignaal was het nog altijd 0-0.

In de tweede helft begon SV BLC sterker dan Vuren. Rond de 60ste minuut kwamen de bezoekers daarom ook op voorsprong. ,,Dit schudde ons wakker en daarna kregen wij weer het overwicht in handen.’’ In de 68ste minuut trok Mark Steenhuis de stand gelijk. Bjorn Paul maakte in de 80ste minuut vervolgens de 2-1 en Luuk van der Vliet leek kort daarop het duel te beslissen met de 3-1. Vlak voor tijd werd het nog wel 3-2 maar daar bleef het bij.

Door de overwinning staat Vuren eerste in de derde periode van de 3e klasse D, met 3 punten voorsprong op concurrent Haaften. Volgende week kan Vuren de periodetitel binnenslepen door te winnen GVV’63 in Gameren.