Jan Noorlandt

Schelluinen wint van Vuren door volley De Jong

2 april 2022 om 21:26 Voetbal

VUREN Schelluinen heeft zaterdag met 0-1 gewonnen van Vuren. ,,Doordat onze concurrenten punten hebben laten liggen vandaag staan wij nog maar een punt af van de koploper (GVV’63)’’, aldus Schelluinen-trainer Richard van Gils. ,,Zonde van de nederlaag, wij waren voor het merendeel van de wedstrijd de betere ploeg’’, blikte Vuren-trainer Rick Kolff terug op de wedstrijd.

Vuren – Schelluinen 0-1

0-1 Damien de Jong 80’

De thuisploeg opende het duel sterker dan de bezoekers, er waren kansen voor Tygo van Markus en Tom van den Berghe. Schelluinen-doelman Nick den Haan hield zijn team echter goed op de been door twee knappe reddingen te verrichten. Na de openingsfase was de wedstrijd meer gelijkopgaand tot aan het rustsignaal, maar geen van de ploegen kwam tot scoren.

Schelluinen begon goed aan de tweede helft en de ploeg van Van Gils had een paar flinke kansen op de openingstreffer. Deze zou uiteindelijk vallen in de 80ste minuut door een volley van Damien de Jong. Hierna deed Vuren er alles aan om nog de 1-1 te maken maar dat lukte uiteindelijk niet. ,,Het belangrijkste is dat we de 0-1 hebben gehouden.’’

Door de overwinning staat Schelluinen tweede in de 3e klasse D, als het volgende week de thuiswedstrijd wint tegen MVV’58, de huidige nummer zeven, is de kans groot dat de periodetitel wordt gepakt. Vuren staat door de nederlaag tiende en speelt volgende week uit tegen NEO’25, dat momenteel zesde staat, in Waalwijk.