Gemeente Amersfoort

Unitas start seizoen met overwinning op DEM

21 augustus 2022 om 19:26 Voetbal

BEVERWIJK Unitas heeft zondag met 2-3 gewonnen van DEM in Beverwijk. ,,Een terechte uitslag, aan het begin was de spanning te merken bij de spelers omdat het de start is van het nieuwe seizoen, maar uiteindelijk waren wij de terechte winnaar”, aldus Unitas-trainer Hans de Jong.

DEM - Unitas 2-3

De thuisploeg begon de wedstrijd met een snelle openingstreffer, al in de 11e minuut stond het 1-0. Het antwoord van Unitas kwam echter snel, twee minuten later trok Robert Mutzers de stand gelijk. In de 33ste minuut maakte Elmer Jefta de Vries vervolgens de 1-2 voor de bezoekers. Vlak voor het einde van de eerste helft kwam DEM toch weer langszij.

In de tweede helft bleef Unitas de bovenliggende partij en in de 58ste minuut zorgde Mutzers wederom voor een voorsprong. De thuisploeg zette vervolgens alles op alles om nog een gelijkmaker te forceren, maar Unitas hield stand.

Door de overwinning staat Unitas op doelsaldo derde in de Derde Divisie B. Volgende week komt HSC’21 op bezoek in Gorinchem.