Unitas verliest van DEM in laatste thuiswedstrijd van het seizoen

29 mei 2022 om 21:00 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft zondag met 0-2 verloren van DEM uit Beverwijk in een wedstrijd die vooral in het teken stond van de spelers die vertrekken bij de Gorcumse ploeg na dit seizoen.

Unitas – DEM 0-2

In de eerste helft was Unitas de betere ploeg. ,,We hebben weinig weggegeven in het eerste gedeelte van het duel’’, blikte Unitas-trainer Hans de Jong terug op de wedstrijd. De twee grootste kansen in de eerste helft waren voor Robert Mutzers, maar na 45 minuten voetballen stond het nog altijd 0-0.

Aan het begin van de tweede helft kwam DEM, door een foutje achterin, op 0-1. ,,Hierna zijn wij gaan doorwisselen om alle spelers die afzwaaien aan het einde van dit seizoen een mooi afscheid te kunnen geven.’’ DEM kwam hierna nog op 0-2 door ,,persoonlijke fouten’’. Vlak voor tijd kreeg doelman Ruud Verberk, die stopt na dit seizoen, een publiekswissel en zo heerste er toch een vrolijke stemming bij de thuisploeg.

Door de nederlaag staat Unitas dertiende in de Derde Divisie B. Maandag 6 juni speelt Unitas uit tegen Hoogland, de huidige nummer vijftien, de laatste wedstrijd van het seizoen. Na de wedstrijd is het verslag te lezen op destadgorinchem.nl