Jan Noorlandt

Tiental Herovina wint streekduel van tiental SVS’65

15 oktober 2022 om 21:16 Voetbal

HERWIJNEN Herovina heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van SVS’65. ,,We hebben veerkracht laten zien vandaag’’, aldus Herovina-trainer Marcel de Groot. ,,Door twee miscommunicaties achterin staan wij vandaag met lege handen’’, blikte SVS’65-trainer Menno Beusekamp terug op de wedstrijd.

Herovina – SVS’65 2-1

0-1 Fitim Meha 11’

1-1 Jesse van Vliet 17’

2-1 Rick Bakker 38’

Aan het begin van de wedstrijd kregen de bezoekers een paar grote kansen. In de 11e minuut schoot Fitim Meha de 0-1 binnen. Heel lang kon SVS’65 niet genieten van de voorsprong want Jesse van Vliet maakte in de 17e minuut namelijk de gelijkmaker. Hierna was Herovina sterker dan SVS’65, en in de 38ste minuut maakte Rick Bakker de 2-1.

Na de pauze bleef Herovina het meeste balbezit hebben. Rond de 55ste minuut kreeg SVS’65 – speler Brian Bot een rode kaart. De thuisploeg eindigde de wedstrijd uiteindelijk ook met tien man, tegen het einde kreeg Van Vliet ook een rode kaart. In de slotfase viel geen doelpunt meer, waardoor het 2-1 bleef.

SVS’65 staat door de nederlaag tiende in de 4e klasse E. Over twee weken komt Unitas (zaterdag), de huidige nummer vijf, op bezoek. Herovina is door de overwinning koploper in de 4e klasse E. Over twee weken speelt het elftal van De Groot uit tegen Rhelico, de huidige nummer elf.