Gemeente Amersfoort

Sterk Kozakken Boys verslaat tiental Katwijk

19 november 2022 om 21:29 Voetbal

WERKENDAM Kozakken Boys heeft zaterdag met 3-1 gewonnen van Katwijk. ,,Eindelijk weer een overwinning, we zaten de laatste tijd zo vaak aan de verkeerde kant van de score’’, blikte Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood, die ook aankondigde dat zijn contract met 2 jaar is verlengd, terug op de wedstrijd.

Kozakken Boys – Katwijk 3-1

1-0 Gwaeron Stout 8’

2-0 Kevin Vermeulen 24’

2-1 Tim Freriks 33’

3-1 Lowie van Zundert 81’

De thuisploeg had een vliegende start, in de achtste minuut zorgde Gwaeron Stout al voor de 1-0. In de 24ste minuut verdubbelde Kevin Vermeulen de voorsprong. Katwijk deed hierna wel iets terug, Tim Freriks maakte de 2-1, dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het bij de thuisploeg ,,wat rommeliger.’’ Zelfs toen Katwijk in de 55ste minuut een rode kaart kreeg verdween de rommeligheid niet bij Kozakken Boys. Tegen het einde van de wedstrijd herpakte de thuisploeg zich echter en in de 81ste minuut bezegelde Lowie van Zundert het lot van de bezoekers.

Door de overwinning staat Kozakken Boys elfde in de Tweede Divisie. Volgende week speelt de ploeg van Calderwood uit tegen Koninklijke HFC, de huidige nummer twaalf.