Afbeelding
Quidec Pacheco via Pixabay

De slotfase: wat is er nog te halen voor de regiovoetbalclubs?

26 mei 2023 om 16:27 Voetbal

GORINCHEM Bij de meeste voetbalcompetities zijn er nog maar enkele speelrondes te gaan. De meeste beslissingen vallen daarom ook in de komende weken, of zijn kort geleden al gevallen. In dit overzicht zetten we alle clubs uit de regio op een rijtje en geven we aan welke belangen nog spelen.


Kozakken Boys (Tweede Divisie):

Het elftal van Scott Calderwood staat momenteel dertiende en wil, zaterdag 27 mei, uit tegen Jong Sparta, de huidige nummer twaalf, graag de competitie winnend afsluiten.

Unitas zondag (Derde Divisie B):

De ploeg van Hans de Jong staat momenteel elfde en speelt zondag 28 mei de laatste wedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Dongen.

SVW (1e Klasse D):
SVW is al gedegradeerd naar de tweede klasse en speelt zaterdag 27 mei de laatste wedstrijd tegen kampioen Scherpenzeel.

GJS (2e Klasse H):
De ploeg uit Dalem speelt zaterdag 27 mei de laatste reguliere wedstrijd tegen Tricht en is al zeker van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse.

Schelluinen (2e Klasse H):

Schelluinen kan zaterdag 27 mei tegen het reeds gedegradeerde Altena directe degradatie ontlopen met een overwinning, al speelt het dan wel nacompetitie.

Woudrichem (2e Klasse H):

Woudrichem is al gedegradeerd en speelt zaterdag 27 mei de laatste wedstrijd thuis tegen GRC-14.

Arkel (3e Klasse D):
Arkel is al veilig en kan ook niet meer promoveren. Uit tegen Schoonhoven zal de ploeg voor het laatst worden aangestuurd door afzwaaiend trainer Leon Elands.

Sleeuwijk (3e Klasse E):

KAMPIOENSKANSEN

Door herhaaldelijk puntenverlies van voormalig koploper GDC heeft Sleeuwijk plots de koppositie overgenomen in de 3e klasse E en kan het zaterdag 27 mei thuis tegen Sparta’30, de huidige nummer vier, kampioen worden.

Vuren (3e Klasse E):
Vuren is al gedegradeerd naar de 4e klasse en is uitgespeeld.

SVS’65 (4e Klasse E):
SVS’65 kan geen play-offs meer halen en speelt zaterdag 27 mei thuis tegen Rhelico.

Herovina (4e Klasse E):
De ploeg uit Herwijnen kan zaterdag 27 mei uit bij Asperen, de huidige nummer zes, een plek veiligstellen in de play-offs voor promotie naar de 3e klasse.

Unitas (zaterdag) (4e Klasse E):

De ploeg van Othman Bouchaten kan zaterdag uit bij GVV in Geldermalsen kampioen worden als concurrent Groot-Ammers punten laat liggen tegen ASH en er wordt gewonnen van GVV.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie