Het was mede dankzij een sterk keepende Sjoerd den Breejen dat Aqua-Novio niet dichterbij kwam
Het was mede dankzij een sterk keepende Sjoerd den Breejen dat Aqua-Novio niet dichterbij kwam Kimberly de Pater

Waterpoloheren De Linge/PCG behouden koppositie

11 april 2022 om 13:57 Waterpolo

GORINCHEM Heren 1 van de Linge/PCG speelde een degelijke wedstrijd en won uiteindelijk overtuigend in Nijmegen met 10-14.
Laagvlieger Aqua-Novio (9de positie) was bezig met een sterke reeks maar daar werd door de Leerdam/ Gorinchemse combinatie dus een einde aan gemaakt.
Overigens ging dat niet eenvoudig, na een goede eerste periode (stand 1-4) bleef het verschil grote delen van de wedstrijd ‘slechts’ 3 doelpunten. Het was mede dankzij een sterk keepende Sjoerd den Breejen dat Aqua-Novio niet dichterbij kwam.
De Linge/PCG creëerde een overvloed aan goede kansen en counters, maar was bij vlagen onzorgvuldig in de afronding. Die scherpte ontbrak ook af en toe in de verdediging waardoor de thuisploeg toch 10 maal het net wist te vinden. Het leidde gelukkig niet tot een echt spannende wedstrijd en halverwege de derde periode bij een stand van 6-11 was het verzet uit Nijmegen wel gebroken. De Linge/PCG speelde het restant van de wedstrijd goed geconcentreerd uit.

Doelpuntenmakers: Oscar en Victor Visser beiden 4 maal, Tjerk Noorduyn 3, Nick vd Heuvel, Quint Gerdes en Timon den Breejen allen 1.


VROUWEN STRIJDEND TEN ONDER Dames 1 van de Linge/PCG moest naar naar Arnhem, tegen een ploeg waar het thuis nog van verloren had met 3-7. Vastberaden en met een focus vanaf de start van de wedstrijd gingen de dames het gevecht aan. Jammer genoeg was dit niet te zien in het verloop van de score. Waar zij moeite hadden met de bal toch in dat net te krijgen, leek de tegenstander met al het gemak van de wereld te scoren. De dames kwamen dan ook achter met 4-0. De ploeg wist zich te herpakken en knokte voor wat het waard was. Ze vochten zich zelfs terug naar een 5-3-achterstand.

Ondanks de prachtige doelpunten van Laura van den Brom, Sybrina Lauritsen, Lisanne Plenter en het feit dat de dames bleven knokken tot het einde bleek de tegenstander toch een maatje te groot. Vooral in de derde periode liep de tegenstander aardig uit, waardoor toch een geflatteerde uitslag ontstond van 19-9.

Aanstaande woensdag is de volgende wedstrijd tegen De Vennen in Dongen en zaterdag 23 april is dan de return in het Caribabad.

Doelpuntenmakers: Lisanne Plenter 4, Kimberly de Pater 2, Merel van der Veen, Sybrina Lauritsen en Laura van den Brom allen 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie