Jasmijn van Wijk
Jasmijn van Wijk Kimberly de Pater

Waterpolodames pakken twee dagen op rij de zege.

25 april 2022 om 09:40 Waterpolo

GORINCHEM De waterpolo dames van de LINGE/PCG hadden het dit weekend extra druk. Zowel zaterdag als zondag speelden zij een competitiewedstrijd. Zaterdag startte de wedstrijd in een overvol Caribabad. De dames speelde tegen het 1e damesteam van de Vennen uit Dongen, waar ze vorige week nog 8-8 tegen speelden.

De dames waren er extra op gebrand om te winnen, maar dat waren de tegenstandsters ook. Maar zo spannend als het uit was, bleek thuis niet anders. Hoewel de dames vrijwel steeds de voorsprong hielden, was de 4-4 stand in de 3e periode het bewijs van een pittige wedstrijd, waarin beide teams hard vochten om het bal in het doel van de tegenstandsters te krijgen. In de 3e periode lukte het de Leerdam/Gorinchemse dames om na mooie doelpunten van Kimberly de Pater, Jasmijn van Wijk weer een verschil te maken van 2 doelpunten en schoot Merel van der Veen de bal hard in de kruising in de laatste seconde waardoor men even op adem kon komen met 7- 4 op het score bord. Echter pakte in periode 4 de dames vanuit Dongen weer wat doelpuntjes mee, waardoor ze terugkwamen naar 7-6. Het werd erg spannend want het zal toch niet weer op een gelijk spel uitlopen? Uiteindelijk wisten Kimberly de Pater en Sybrina Lauritsen met nog 4 minuten te spelen de marge weer op 3 doelpunten te krijgen. Beide teams scoorde daarna nog 1 x en werd er gewonnen met 10-7.

THUISSPELEN Zondag werd de wedstrijd in Leerdam gespeeld tegen NDD uit Doetinchem. Beide teams moesten even op gang komen. Aan het einde van de 2e periode stonden de dames van de LINGE/PCG met een magere 2-1 voor. De wedstrijd verliep wederom spannend. Daarnaast was het een erg fysieke pot, waar beide teams moesten strijden voor een goal. Uiteindelijk kwam de thuisspelende ploeg het sterkst uit de strijd. Ze wonnen de wedstrijd met 6-4

Doelpuntenmaaksters zaterdag: Kimberly de Pater 5, Lisanne Plenter 2, Merel van Veen- Sybrina Lauritsen- Jasmijn van Wijk allen 1
Doelpuntenmaaksters zondag: Lisanne Plenter 2, Iris Schepers, Kimberly de Pater, Merel van Veen en Lupi Lopez Caridad allen 1.

Volgende week zondag staat er opnieuw een inhaalwedstrijd op het programma. De dames spelen dan om 16:30 uur in het Caribabad te Gorinchem tegen het hogergeplaatste Arethusa uit Oss. 

advertentie
advertentie