Antoinique de Joode
Antoinique de Joode KdePaterPhotography

Waterpolodames de Linge/PCG winnen pittige wedstrijd in Doetinchem

9 mei 2022 om 07:20 Waterpolo

GORINCHEM Dames 1 van Linge/PCG moest dit weekend afreizen naar Doetinchem voor een wedstrijd tegen het 1e damesteam van NDD. De thuiswedstrijd van twee weken geleden was een pittige wedstrijd voor de Leerdam/Gorinchemse dames. Ze wonnen toen met 6-4.

De dames begonnen de wedstrijd rommelig en in deze periode werden ook de nodige persoonlijke fouten gemaakt door beide teams waardoor er regelmatig met een speelster minder of meer gespeeld werd. Beide teams wisten van deze mogelijkheid geen gebruik te maken en uit deze overtal situatie werden geen doelpunten gescoord. Keepster Tosca Kortleve wist een 5 meter te stoppen. De dames gingen gedurende de eerste twee perioden gelijk op met de thuisploeg en aan het einde van deze periode stond het 4-4.

VERSCHIL Na een peptalk van de coaches in de rust, schoot de Herwijnse Antoinique de Joode met een hard schot vanuit de 2e lijn de bal in de bovenkant van het doel, waar de keepster van de tegenpartij geen antwoord op had en stond er 4-5 op het score bord. Lisanne Plenter deed dit een kleine halve minuut later opnieuw en er was een marge van 2 doelpunten.  De dames maakte het verschil door diverse inzwem acties en Kimberly de Pater bracht met een fraai doelpunt aan het einde van de derde periode het verschil naar 4-7.

DRIE PUNTEN Het bleef een pittige wedstrijd maar de dames van de LINGE/PCG bleven hun kansen benutten en hadden de langste adem, ze vonden zo nog 4 x het doel van de tegenstandsters waar deze nog 2 x wisten te scoren. De eindstand werd 6-11 en de 3 punten gingen mee naar huis. Zaterdag 14 mei spelen de dames de return van vorige week in Veldhoven tegen de nummer 2 Arethusa.

Doelpuntenmaaksters: Lisanne Plenter en Kimberly de Pater beiden 4, Antoinique de Joode, Iris Schepers en Merel van der Veen allen 1.