Afbeelding
De Linge/PCG

Goede competitiestart waterpolodames De Linge/PCG

19 september 2022 om 12:05 Waterpolo

VIANEN  De waterpolovrouwen uit Leerdam/Gorinchem van De Linge/PCG speelden dit weekend hun eerste thuiswedstrijd van de competitie in een voor hun onbekend zwembad, namelijk in Vianen. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen het eerste damesteam van BZC uit Bergambacht.

De dames waren vastberaden om de pot te winnen en dit was terug te zien in het spel. In de eerste periode wisten de dames op een kleine voorsprong te komen door een 5 meter die werd benut door Kimberly de Pater en een knap doelpunt van Lisanne Plenter. De 14 jarige Heukelumse Renee Plenter maakte haar debuut.

In de tweede periode speelde De Linge/PCG sterk, en door een aantal mooie doelpunten wisten de dames op een voorsprong van 7-2 te komen. In de derde periode hielden de dames goed stand en zo wisten ze de voorsprong te behouden.

De laatste periode maakte geen verschil meer, beide partijen wisten nog één doelpunt te maken en zo eindigde de wedstrijd op 10-4 in het voordeel van De Linge/PCG.

Doelpunten De Linge/PCG: Lisanne Plenter 5x, Iris Schepers 2x, Kimberly de pater, Sybrina Lauritsen en Merel van der Veen 1.

Op zaterdag 24 september spelen de dames om 19:20 uur in Gorinchem tegen het eerste damesteam uit Nieuwegein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie